Press "Enter" to skip to content

Kalėdinės dekoracijos ir kiti planai: kaip visur suspėti

images (1)

Iki šv.Kalėdų ir Naujųjų metų dar liko ne taip ir mažai laiko – geras mėnuo. Kai kuriuos dalykus vis tik verta apgalvoti gerokai iš anksto. Pavyzdžiui, mūsų penkių asmenų šeimai – sunkiausia suderinti visų vaikų renginių aplankymą bei ištaikyti progą be vaikų, kad galėtume supakuoti dovanas. Žinoma, užima laiko ir kalėdinės dekoracijos, ir dovanas nupirkti. Bet apie viską iš eilės.

  1. Advento kalendorius

Kaip jau minėjau, kai kuriais dalykais verta pasirūpinti iš anksto, ypač, jei planuojate gaminti Advento kalendorių. Jų yra pačių įvairiausių formų ir rūšių (labai nemažai jų rasite įvedę į paieškos laukelį „advento kalendorius”), reikia apgalvoti ne tikkoks jis bus, bet ir ką į tą kalendorių įdėsite – kokias užduotis, smulkius siurprizus ar saldumynus. Iš tikro, patarimų yra įvairių, mes savo šeimynoje esame išmėginę šiuos – smulkias dovanėles (vėliau to atsisakėme, nes trys vaikai po 24 dovanas, truputį vaizduotės pritrūko), dėlionės detales – visai smagi pramoga, ypač, kai jau detalių pakankamai, kad galima pamąstyti, užduotis visai šeimai – šitos populiariausios iki pat dabar, tik pamąstyti reikia nemažai, be to, kartais įkvėpimas rašyti laiškus ar statyti sniego senį, kyla ne tą  dieną, kai suplanuota. Šiemet dar nesugalvojom, bet iki Advento – savaitė. Jo pradžia šiemet lapkričio 29 d. Beje, tikriausiai pastebėjote, kad „Advento kalendoriai” iš tikro skaičiuoja dienas nuo gruodžio 1 iki 24, taigi labiau tiktų būti vadinami gruodžio kalendoriais. Čia šiaip pamąstymui.

angelai

2. Kalėdinės dekoracijos.

Kitas dalykas, kurį verta pamąstyti jau dabar – kalėdinės dekoracijos. Jei planuojate puošti namus rankų darbo dekoracijomis – tai irgi užims nemažai laiko. Jeigu nusipirkti – irgi verta iš anksto apgalvoti vieningą stilistiką, jūsų namams ir charakteriui tinkančių dekoro detalių pasirinkimą. Sutikite, kad minimalistiniame interjere, tradiciškos perkrautos kaimiškos kalėdos atrodys pasiklydusios laikmetyje. Nepatingėkite perversti tinklapių rekomendacijų arba patikėkite namų dekorą specialistams.

3.  Rankų darbo dovanos ir/ar maistas

Trečias, ne mažiau svarbus dalykas – jei planuojate šeimyną nudžiuginti rankų darbo dovanomis ar puikiais kalėdiniais kepiniais, pats metas pradėti dairytis receptų ir įrankių (tikrai užjaučiu, jei nuspręsite gruodžio 23 dieną kepti meduolius, ir pradėsite ieškoti elniuko formelės ar meduolių prieskonių).  Be to, verta išmėginti pagaminti meduolius ar kitus saldumynus, kuriuos norėsite supakuoti, kaip dovanas. Nebūtinai, gražus paveikslėlis tinklapyje reiškia, kad jums irgi gausis tas pats. Su rankų darbo dovanomis taip pat reiktų nepersistengti – meistrės, kurios priima užsakymus, paprastai gruodį jų nebepriima arba turėsite rinktis iš to, ką jau turės pagaminto. O jei nuspręsite daryti patys – tai kojinių numezgimas užima tikrai ne vieną valandą laiką. Patikėkit, tikrai žinau, ką sakau.

4. Dovanų pakavimo priemonės. 

Kad ir kokią nuostabią dovaną nupirksite – sušildyta jūsų širdies, dailiai supakuota – ji bus dar nuostabesnė. Taigi, iš anksto pasirūpinkite vyniojimo medžiagomis (popieriumi, juostelėmis, lipnia juosta, kaspinais) bei dekoro detalėmis dovanoms.

5. Renginių planas.

Susiplanuokite renginius ir vakarėlius. Jeigu bėgsite iš vieno renginio į kitą, nejausite jokio malonumo ar atokvėpio. Paprašykite auklėtojų, kad iš anksto pasakytų planuojamų renginių datas (jos paprastai šiuos planus žino gerokai prieš mėnesį), kad galėtumėte racionaliai išnaudoti mamadienius/tėvadienius.  Mums su vyru gruodis visada būna labai greitas – koncertai, eglutės, susitikimai – neplanuojant galima ką nors ir praleisti, o tada nuoskaudos ir ašaros.

6. Vakarėlis namie.

Jei vis tik dar be to lėkimo ir visų aplankymo nuspręsite, kad reikia surengti namuose, turėtumėt itin kruopščiai susiplanuoti laiką namų tvarkymui, maisto gaminimui bei poilsiui. Kas iš to, kad vakarėlis tobulas, jei šeimininkė nebepastovi ant kojų?

Kokius planus darotės Jūs?