Press "Enter" to skip to content

Kad Kalėdų laukimas nekeltų streso: darbai lapkritį

zaislai

Lapkritis itin apgaulingas mėnuo. Atrodo dar liko 2 mėnesiai iki Kalėdų, o iš tikro laikas nepaliaujamai tirpsta ir jei nieko nepadarysi iki lapkričio pabaigos, gruodį pajusi ką reiškia „Kalėdų karštinė“. Taigi, kad nebūtų streso ir vertimosi per galvą paskutinėmis dienomis prieš šventes, pateikiame darbų sąrašiuką – darbai, kuriuos gali atlikti jau lapkritį.

Pasiruošk Advento Kalendorių

Jei advento kalendorius yra tavo planuose šiais metais, tuomet turėtum atsiminti, jog Adventas prasideda lapkričio 30 d., Šv. Andriejaus dieną. Taigi iki mėnesio pabaigos turi jau būti pasirengusi kalendorių ir jei darysi jį su mini dovanėlėmis ar skanumynais, tuomet jos taip pat jau turi būti paruoštos.

Peržiūrėk Kalėdinių žaisliukų dėžes

Greičiausiai jau turi viziją, kaip turės atrodyti tavo kalėdinė eglutė šiais metais. Tuomet peržiūrėk kalėdinių žaisliukų dėžes – ar turi jų pakankamai vizijai įgyvendinti ar girliandų lemputės veikia. Pasižymėk ko trūksta ir ką reikėtų ar norėtum įsigyti ar pasigaminti pati. Lapkričio pabaigoje, gruodžio pradžioje startuoja kalėdinės mugės, parduotuvės užverstos kalėdiniais suvenyrais ir dekoracijomis. Žinodama ko tau reikia, galėsi pamažu viską įsigyti ir puošimo dieną nereikės sukti galvos ką kabinti ant eglutės.

Pasiruošk atvirutes

Jei siunti tikras, popierines atvirutes paštu, tuomet dabar pats laikas pasitikrinti ar nepasikeitė gavėjų adresai – juk per metus daug kas pasikeičia. Įsigyk arba pati pasigamink kalėdines atvirutes, užrašyk žodžius, užrašyk adresus ant vokų ir palik iki Kalėdų. Beliks savaitę prieš šventes nunešti vokus į paštą. Tas pats galioja ir elektroniniams sveikinimams. Išsirink paveikslėlį (geriausia pati nufotografuok kalėdinį vaizdelį), sukurk žodžius, pasižymėk gavėjų sąrašą. O per šventes nereikės galvoti ką rašyti ir kam rašyti – tereiks skirti 5 minutes viskam išsiųsti.

Išbandyk naują pyrago, sausainių ar keksiukų receptą

Greičiausiai per šventes norėsi pamaloninti kolegas kokiu namuose pagamintu skanumynu, o ir į namus užsukusius svečius visuomet malonu pavaišinti kažkuo ką pagaminai pati. Todėl lapkritis yra pats laikas išbandyti naujus receptus, įvertinti juos ir nuspręsti ar jie pakankamai paprasti ir patiekalų gaminimas neužtrunka begales laiko. Šventės nėra geras laikas eksperimentams, tad pasiruošk ir išbandyk viską iš sanksto.

Smagaus pasiruošimo ir planavimo!