Press "Enter" to skip to content

Krikštynų atributika – 5 reikalingiausi dalykai per berniuko krikštynas

krikštynų atributikaAš esu dviejų nuostabių berniukų tėvas ir mylimos dukterėčios krikšto tėtis, todėl apie krikštynas ir jų tradicijas žinau gana nemažai. Juo labiau, kad teko prisidėti prie jų organizavimo. Mano pati yra dar dviejų vaikų krikšto mama, tad esu iš dalies prisidėjęs ir prie tų vaikučių krikštynų šurmulio organizavimo. Manau, kad to pakanka, kad galėčiau blaiviai ir objektyviai įvertinti tam tikrus šiuolaikinių krikštynų momentus. Mano sūnų krikštynos buvo labai originalios, nes juos krikštijome jau gana didelius, daug laiko praleidome gryname ore, nes darėme tai vasarą. Puošybai daug dėmesio nekreipėme, tačiau ji buvo. Norėtųsi išskirti 5 reikalingiausius dalykus per berniuko krikštynas, nesvarbu, ar jam metukai, ar treji. Pats esu šalininkas tos idėjos, kad vaiką krikštyti reikia tada, kai jis suvokia aplinkinių dėmesio svarbą ir supranta, kad tai jis yra vakarėlio centras, o ne vyksta eilinis pasisėdėjimas su daugybe dėdžių ir tetų. Kur lenkiu? O gi ten, kur pats šventės kaltininkas gali gerai leisti laiką.

1 atributas – balionai.

krikštynų girlianda iš balionų

Berniukų krikštynos yra papuošiamos žydrais balionais. Tokia tradicija, nes melsva spalva asocijuojama su vyriškumu (mergaitėms – rožinė, raudona spalva). Paprastai pakabinti balionai yra šiek tiek nuobodu. Reikia kažko originalaus. Štai pavyzdžiui prie įėjimo į patalpą, kurioje vyksta šventė galima pakabinti didelę girliandą su užrašu KRIKŠTYNOS. Taip pat yra specialūs žydri balionėliai su užrašu „Mano krikštynos“. Dar galima pastatyti bent vieną nedidelę figūrėlę iš balionų.

Kodėl toks akcentas balionams? Todėl, kad vaikai mėgsta jais žaisti. Įpusėjus vakarėliui keletą balionų galima tiesiog nuimti nuo lubų ir duoti žaisti vaikams, taip pat ir vakarėlio kaltininkui. Balionai yra visiškai saugūs, net jei susprogdinami.

2 atributas – kitos salės puošybos priemonės.

zydri pompomsai

Čia vyrauja nauja mada – pūkuočiai (pom-pomsai) ir girliandos. Pom-pomsai, aišku, yra žydri ir kelių dydžių. Jų judėjimas papūtus vėjeliui prikausto vaikų dėmesį, nes tas popierinis rutulys atrodo labai įspūdingai, lyg iš pasakos ir fantazijos gelmių.

3 atributas – pasižadėjimai ir palinkėjimai.

pasizadėjimai ir diplomai

Kol vaikai žaidžia, suaugusieji turi tam tikrų ritualų, kurie yra susiję su pareigomis vaikui. Tai įvairūs pasižadėjimai, palinkėjimai, priesaikos, diplomai, pažymėjimai, diplomai, profesijų spėjimo kortelės, kurios naudojamos krikštynų žaidimuose. Taip pat reikalinga tokia krikštynų atributika, kaip palinkėjimų knygos. Tai specialus albumas, kuriame svečiai įrašo savo palinkėjimus vaikui. Labai linksmas ir malonus užsiėmimas, be to puiki dovana ateičiai.

4 atributas – krikštynų žvakės.

krikštynų žvakė

Jos būna dviejų rūšių – specialios žvakės, kurias naudojame bažnyčioje (jos turi būti išlaikomos iki pirmosios komunijos, o vėliau – iki vestuvių), taip pat žvakutės, dedamos ant stalo. Tai įvairių formų angeliukai, kūdikėliai, taurės, burbulai, piramidės baltos arba žydros spalvos, kuriuos galima uždegti per krikštynų „oficialiąją“ dalį.

5 atributas – dangaus žibintai.

dangaus žibintai

Labai graži tradicija, atėjusi iš tolimųjų Rytų šalių – popieriniai dangaus žibintai, kurie yra paleidžiami lauke. Tai popierinis balionas, kurio apačioje pritvirtinamas sauso spirito gabalėlis. Degdamas jis pašildo balione esantį orą ir jį pakyla. Toks balionas gali pakilti 100-200 metrų ir nuskristi kelis kilometrus. Paleidimo momentas yra labai įspūdingas, kuris pritraukia ir vaikų, ir suaugusiųjų dėmesį. Alternatyva dangaus žibintams – helio balionai su bengališkomis ugnelėmis. Prie baliono pritvirtinama bengališka ugnelė, ji padegama vienu metu ir paleidžiama. Atrodo labai įspūdingai, ypač jei naudojami šviečiantys balionai.

Visa krikštynų atributika tarnauja vienam tikslui – sukurti ypatingą atmosferą šventės dalyviams – tiek suaugusiems, tiek vaikams. Yra daugybė kitų smulkių dalykų, kurie mieli akiai ir širdžiai. Organizuojant tokias šventes reikia numatyti daugybę smulkmenų, tad geriausia tai daryti kartu su krikšto tėvais. Įsigyti visą krikštynų atributiką galima internetu, arba užsukus į specializuotas švenčių atributikos parduotuves (pavyzdžiui „Švenčių miestas“ arba „Balionų šalis“).