Press "Enter" to skip to content

Joninės – kur švęsite Jūs?

Foto autorės.
Foto autorės.

Šiais metais turbūt jau aštuntąjį kartą Jonines švęsiu su šeima ir artimiausiais draugais Ventspilyje. Kuo ypatingas šis Latvijos pajūrio miestas? Pirmas žodis, šovęs man į galvą – karvės! Taip, tos didelės ir spalvotos karvės, kurios jau tapo neatskiriamu Ventspilio simboliu. Visų antra, bandelės – dieviško skonio latviškos bandelės, kurias kasryt perkame pusryčiams, taip pat šiame mieste tvyro ramybė, kurios nerasi triukšmingoje Palangoje. Turbūt aš jau pradėjau po truputį senti, nes klubus ir vakarėlius vis dažniau be jokios graužaties iškeičiu į kokybiškai praleistą laisvalaikį su šeima.

Taip pat Ventspilio miestas žavi išpuoselėta tvarka. Teko girdėti gandus, kad seniau Ventspilio meras visą miestą išklojo trinkelėmis, nes … jo žmona turėjo trinkelių gaminimo fabriką – neblogas verslo planas, ar ne? O jei rimčiau, Venspilyje labai daug pramogų – parkas vaikams, akvaparkas, švarūs paplūdimiai, įvairūs renginiai ir koncertai. Birželio 18 dieną Ventspilyje koncertuos italų muzikos legenda Zucchero.

Kadangi mes visada apsistojame kempinge, kurį užsisakome dar žiemą, sukti galvos dėl nakvynės netenka. Belieka tik pasirūpinti puikia nuotaika ir kompanija. Kempingo Piejūras kempings teritorijoje Joninių išvakarėse yra deginamas didžiulis laužas, kuris suburia visus poilsiautojus. Poilsiautojų atvyksta iš Rusijos, Vokietijos, Olandijos. Lietuviai taip pat pamėgo poilsį šiame jaukiame ir mielame Latvijos pajūrio mieste.

Taigi, aš jau žinau, kur švęsiu Jonines, o kur švęsite Jūs?

2 Comments

  1. li li 2013 06 17

    VenTspilis turėtų būti

Comments are closed.