Press "Enter" to skip to content

Apie jaunus verslus: Sortbox

t_IMG_7568

Kaip jau tapo tradicija – pristatau naujus verslus. Visada labai smagu matyti aktyvius, jaunbus žmones. Kuriems ne visvien. Taigi, mums rašo Greta Fausta Pušinskytė:

 

2012-ieji. mokslo metų pabaiga. Vakaras. Krūvos senų, prirašytų sąsiuvinių. Dauguma jų niekada nebebus panaudoti. Taip sunku lengva ranka visa tai išmesti į pilną šiukšlių kibirą. O kur dar stalčiuose besimėtantys savarankiškų darbų lapeliai, kurie taip pat keliaus prie kitų šiukšlių. Mintys nuklysta ir į mokyklą – kiek popieriaus buvo ir dar bus išmesta šiais metais! Viskas atrinkta ir sudėta į krūvelę išmetimui. Pamatau, kaip išmetamas plastikinis buteliukas nuo vandens. Ir man suspaudžia širdį. Kasdien išmetame begalę plastiko, popieriaus ir stiklo, kuris gali būti pakartotinai panaudotas. O kur dar trečiųjų šalių žmonės, kurie viso to stokoja, o mes tai išmetame lengva ranka ir net nesudvejojame.

Tada supratau, kad atėjo laikas. Senų sąsiuvinių krūvelė atsidūrė plastikiniame maiše, o kitą dieną buvo išnešta į rūšiavimo konteinerį.

Rūšiavo ir mano močiutė. Tai stebėdama mąstydavau. Dauguma nerūšiavo, nes nebuvo patogių sąlygų: priemonių ir vietos. Internete susiradau informacijos apie Lietuvos įsipareigojimus Europos Sąjungai. Tada supratau, kad turiu kažką daryti ir taip 2012 metų gruodžio 17 dieną gimė sortBOX.

sortBOX – ekologiškos rūšiavimo šiukšliadėžės

sortBOX šiukšliadėžės pagamintos iš medinio rėmo ir lininio maišo, kuris padalintas į tris skyrius – popieriui, stiklui ir plastikui. Prisikaupus šiukšlėms maišas nuimamas nuo medinio pagrindo ir patogių rankenų pagalba nusinešamas iki specialių rūšiavimo konteinerių. Viena iš taisyklių rūšiuojant – antrinės žaliavos turi būti išplautos. Dėl to maišas niekada neišsiteps, o jei netyčia taip atsitiktų, jį bet kada galima skalbti.

Rūšiavimo šiukšlinės maišai siuvami iš natūralios medžiagos – lietuviško lino. Tai sudaro sąlygas klientams lengviau priderinti sortBOX prie namų interjero, nes produkto spalva neutrali, lietuviškų spalvų kolorito. sortBOX galima laikyti bene kiekvienoje namų kertelėje.

Dar ekologiškiau ir stilingiau

Truputį vėliau kilo idėja sukurti dar ekologiškesnį gaminį, todėl maišo siuvimui pasirinkau džinsą. Taip gimė Green Spirited sortBOX. Džinsiniai maišai siuvami iš jau nešiotų džinsų, todėl yra pakartotinai naudojami ir produktą daro ekologiškesnį. Pristačius naująjį produktą pastebėjome, kad klientai jį vertina palankiau – taip dar stilingiau! Ir išties, patobulintas sortBOX dabar atrodo dar šauniau.

 

Mano gyvenimo tikslas

Kurdama įmonę pasiekiau ne tik daug konkursų metu, bet ir supratau, kad verslas neabejotinai mano ateitis. Įgyvendinau svajonę – turėti verslą, kuris padėtų žmonėms ir gamtai ir neštų man pelną. Didelė patirtis, nepakeičiamos emocijos, nauji kontaktai ir tai – tik kelio pradžia.

Kaip mus rasti?

sortBOX galite įsigyti Baltame Miške, Užupio 25, Vilniuje. Taip pat galite užsisakyti Facebook susiradę mus ‘sortBOX’ ir parašę žinutę bei paskambinę telefonu 869134622 ar parašę el. paštu info@sortbox.eu

—-

Taigi, lai būna rūšiavimas patogus ir stilingas.