Press "Enter" to skip to content

Dantų balinimas namuose – ar tai įmanoma?

Plati šypsena ir balti dantys – tarsi grožio etalonas. Net liaudyje sakoma, kad „šypsena švietė iš tolo”.  O ką daryti, jei šviečiančia šypsena pasigirti negalime? Dėl vienokių ar kitokių priežasčių nemėgstantiems naudotis odontologų paslaugomis yra išeitis – dantų balinimas namuose.

Ar tai įmanoma, ar galima įsigyti patikimų ir kokybiškų medžiagų šiai procedūrai, būtent kodėl turėčiau rinktis tokį būdą – paklausite jūs. Drąsiai galiu atsakyti, kad dantų balinimas namuose – šiandien įmanomas. Dar daugiau – gana lengvai ir nebrangiai galima įsigyti kokybiškas žinomų firmų priemones šiai procedūrai atlikti.

Gydytoja odontologė Vaida Kalinauskienė:

Žmonės vis labiau kalba apie estetinį dantų grožį, domisi dantų balinimo galimybėmis. Dažnas nori turėti gražią baltą šypseną, tačiau ne kiekvienas gali sau leisti pakankamai brangiai kainuojančias dantų balinimo procedūras lazerio pagalba.

Visiškai neseniai, keletui savo pacientų pasiūliau išmėginti alternatyvą – naujai rinkoje pasirodžiusias dantų balinimo juosteles Crest 3D White. Tai iš ties puiki ir efektyvi priemonė, nes dantis balinti galima savarankiškai savo namuose. Tai kur kas pigiau nei dantis balinti lazerio pagalba ir kur kas patogiau bei greičiau nei dantų balinimas kapomis.

Naudojant dantų balinimo juosteles Crest 3D White procedūros neužima daug laiko, o be to, jas galima atlikti tiesiog savo namuose. Dantų balinimo juosteles naudojant po 30 min. per dieną, pastebimai baltesne šypsena galėsite džiaugtis jau po 3 dienų, pačios procedūros jums atsieis 300-400 litų pigiau nei atliekant balinimą lazeriu odontologijos kabinete.

Turėjau tamsius dantis del antibiotikų vartojimo vaikystėje, būtent juostelių pagalba atsikračiau šio komplekso. Juosteles naudoju periodiškai, tokiu būdu palaikau jų baltumą. Paprastas naudojimas, puikus efektas.

sako dantų balinimą namuose išbandžiusi Edita.

Ar tikrai verta balinti dantis? Tai tarsi klausti – ar verta valytis dantis? Ar verta praustis? Ar verta naudoti dezodorantą? Į šį klausimą galite atsakyti tik jūs. Jei šypsodamiesi jaučiatės nejaukiai, nepasitikite savimi ar sulaukiate pastabų apie „kreminius” dantis iš aplinkinių – tuomet verta. Akinanti šypsena net tik gražiai atrodo – ji suteikia daugiau pasitikėjimo savimi.

Jei nusprendėte balinti dantis, tuomet reikia žinoti šiuos dalykus apie dantų balinimo priemones:

  • Dantų balinimo priemonės veiksmingai balina tik natūralius dantis;
  • Dantų spalva kinta dėl įvairiausių priežasčių. Dėmės atsiradusios dėl medikamentų (pvz. antibiotikų) vartojimo yra kur kas sunkiau išbalinamos negu dantų dėmės, atsiradusios dėl rūkymo, kavos, spalvotų gėrimų.

Kada negalima naudoti dantų balinimo priemonių?

Prieš pradedant naudoti dantų balinimo priemones būtina pasitarti su savo odontologu. Dauguma dantų balinimo priemonių saugios, tačiau yra keletas išimtinių atvejų, kuomet jų nereikėtų naudoti.

Prieš perkant Jūsų išsirinktą dantų balinimo priemonę, atsakykite į šiuos klausimus:

  • Ar Jūs alergiškas peroksidui? Dauguma balinimui namuose skirtų priemonių savo sudėtyje turi peroksido, tad prieš pradedant balinti dantis reikėtų pasikonsultuoti su odontologu.
  • Ar turite su dantų sveikatos problemų? Žmonės, kurie serga periodontitu, kurių dantyse yra ertmių, matomos dantų šaknys ar yra nusidėvėjęs dantų emalis – prieš pradėdami dantų balinimą turėtų pasikonsultuoti su savo odontologu.
  • Ar jūs turite laminačių, karūnėlių ar kitų nenatūralių dantų priedų? Dažniausiai balinimui namuose skirtos priemonės gali išbalinti tik natūralius dantis.
  • Ar nešiojate breketus? Dantų balinimui namuose skirtos priemonės, tokios kaip dantų balinimo juostelės, neturėtų būti naudojamos kartu su breketais, nes jos išbalins tik matomą danties dalį. Dantų balinimo priemonių naudojimas nešiojant breketus gali juos sugadinti.
  • Ar vartojate kokius nors receptinius vaistus? Jeigu vartojate receptinius vaistus, reikėtų pasikonsultuoti su savo gydytoju, ar galima tuo pat metu naudoti dantų balinimo priemones.

Bendroji taisyklė yra ta, kad dantų balinimui namuose skirtos priemonės geriausiai tinka tiems žmonėms, kurių dantys bei dantenos yra sveiki. Jeigu atsakėte teigiamai nors į vieną iš aukščiau išvardintų klausimų – dėl savarankiško dantų balinimo būtinai pasikonsultuokite su savo odontologu.

Šis straipsnis yra apmokėta produkto apžvalga.