Užšaldytas vasaros skonis

Foto Laimos

Vasara – trumpas laiko tarpas mūsuose, per kurį kaip žiurkėnai velkam namo uogas, grybus, daržoves… žiemai. Konservuojame, rauginame, sūdome, džioviname, šaldome. Pastarasis būdas, sako, išsaugo daugiausiai produktų vertingųjų medžiagų. Paskutiniu metu prieskonines žoleles taip pat tik šaldau. Ne tik dėl maistinių medžiagų išsaugojimo, bet ir todėl, kad prieskoniai kvepia šviežumu, išsaugoję spalvą. Šaldau krapus, petražoles, gelsvę, baziliką, saliero lapus, mairūną ir kt. Kai nesinori žiemą pirkti parduotuvinių svogūno lapų – šaltibarščiams puikiai tinka šaldyti. Viską supjaustau, sudedu į nedidelius indelius ir… šaldiklin.

Written by Laima Kaupienė

Laima mėgsta fotografiją ir akimirką joje... Dar ji mėgsta rašyti, gaminti, keliauti ir karts nuo karto nutverti naujai idėjai už uodegos.

This article has 1 comment

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *