Press "Enter" to skip to content

Kitokie velykiniai margučiai, arba ką daryti tiems, kurie nemėgsta kiaušinių

Norėdama nustebinti saviškius ir papuošti Velykinį stalą, pradėjau gaminti neįprastus želė kiaušinukus. Puiki išeitis nemėgstantiems paprastų kiaušinių.


Gamyba nesudėtinga, tik užimanti nemažai laiko, bet rezultatas vertas pastangų. Visų pirma reikia nuplauti kiaušinius, bukajame gale padaryti apie 1 cm skersmens skylutę ir iškratyti kiaušinio turinį. Lukštą gerai išplauti šiltu vandeniu ir išdžiovinti. Per skylute pridedame šaldytų uogyčių (mėlynių, serbentų, aviečių, spanguolių) ir užpilame želė. Ruošdami želė, pilame tik pusę vandens nurodyto ant pakelio, tada kiaušinukai gaunasi tvirtesni.

Taip pat galima ruošti mėsiškus kiaušinukus. Į juos aš dedu smulkintą keptą ar parūkytą vištieną, žirnelius, morkas, kukurūzus, žalumynus (krapai, svogūnai, petražolės), virto kiaušinio baltymo. Aišku čia fantazijos reikalas, kiekvienas ingridientus pasirenka pagal skonį. Užpilą darau iš vištienos sultinio ir želatino. Sluoksniuojame visus ingridientus ir užpilame užpilu.

Kadangi skylutė maža, tai aš naudoju vienkartinį švirkštą užpildui pildyti. Statome į šaldytuvą ir Velykų rytą jau turime šedevrą. Kad kiaušinukai gražiai nusiluptų, reikia pakišti juos po šilto vandens srove kelioms sekundėms, kad atitirptų želė nuo kiaušinio sienelių.


Sėkmės gamyboje!

One Comment

  1. Vilma Vilma 2011 04 23

    Nu grožis kiaušinukų, reiks nepatingėt tų saldžių pasidaryt, gaila uogų nelabai beturiu.

Comments are closed.