Press "Enter" to skip to content

Kaip užmigti, kai kamuoja nemiga?

Neišsimiegojęs žmogus, yra irzlus, piktas, nepatenkintas viskuo, ar dar baisiau agresyvus, tokie dalykai priklauso nuo to, kada jūs užmigote, o kaip užmigti jei kamuoja nemiga? Nemiga dažniausiai kamuoja žmones dirbančius, aktyvų protinį darbą, ar tiesiog tuos kurie galvoja apie tai kas nutiko dieną, kas laukia rytoj. Kitaip sakant kai jau žmogus turi miegoti, jo smegenys įsijungia analizuoti viską po truputį, taip apkrauna jus, ir jūs nebegalite užmigti. Pateiksiu keletą būdų kaip užmigti kai kamuoja nemiga.

Skaičiavimas:

Visur rodoma, filmuose, pasakose, o gal ir jums patiems tėvai ar seneliai sakydavo, kad reikia skaičiuoti aveles? Taip, šis posakis turi šiek tiek tiesos, vieno mokslininko, išrastas būdas (nepamenu kokio) skaičiuoti atgal nuo 300 atimant po 3, t.y. 300; 297; 294; 291 ir t.t. Skaičiuodami koncentruokitės tik ties skaičiavmu, daugiau nieko, tik skaičiavimas, palikite problemas, jas išspręsite dieną, juk sakoma rytas už vakarą protingesnis. Taip jūsų mintys išsivalys nuo mastymo ir galų gale galėsite atsipalaiduoti ir užmigti.

Patalpų atšaldymas:

Atidarykite langą, ir uždarykite kambario duris, palikite uždarytą kambarį, su atvertu langu valandai ar kelioms. Šis būdas įpatingai geras, kai žmogus yra pavarges, ar pervarges tiek, kad negali užmigti. Po valandos atėjus miegoti, galite palikti šiek tiek pravertą langą, ir lysti po šilta antklode. Kodėl būtent atšaldyti? Buvo įrodyta jog tam tikrų temperatūrų konflikte, žmogus gulėdamas lovoje, po šilta antklode atpalaiduoja visus raumenis, taip pat ir smegenis, jei matote kad nieko nesigaus, prijunkite prie to pačio dar ir pirmajį metodą.

Karštas pienas su medumi:

Kiek šis būdas turi tiesos, aš pasakyti negaliu, tačiau pats visą žiemą, prieš miegą išgerdavau karšto pieno su medumi. Ir mane tai tikrai kažkaip teigiamai veikdavo, o įpač išsimaudžius duše ar vonioje, o tuomet išgėrus karšto pieno su medumi, aš greitai užmigdavau kaip kūdikis, ir ryte atsikeldavau kaip kareivis, drausmingai.

Skaičiuokite laiką:

Norint kad veiktų kiekvienas metodas, privalote susidaryti grafiką, kada einate į lovą, o kada keliatės, be tinkamos miegotvarkės jūs niekada taip ir neužmigsite, stenkitės laikytis savo susidarytos miegotvarkės, jei einate miegoti 22:00 val. tai ir eikite miegoti tokiu laiku, jei keliatės 07:00 val. tai ir kelkitės griežtai tokiu laiku.

Nežinau kiek būtent jums padės mano patarimai, tačiau bet kokiu atvėju linkiu gerai išsimiegoti !