Press "Enter" to skip to content

„Ūkiškai“ pavasariška fotomedžioklė

Photobucket
Šiais metais kaip niekada buvome lepinami tikra žiema. Ir nors jau prasidėjo kalendorinis pavasaris, bet šaltukas kanda, turime dar truputį laiko pamąstyti ir pasiruošti bundančio pavasario fotomedžioklei.

PhotobucketPirmiausiai fotografuojamais objektais vertos būti upės – plaukiančios ledo lytys garuojančioje upėje, jų sangrūdos… Jei nėra galimybės prie jų nukeliauti, tai užtenka išeiti į kiemą ar parką ir apsidairyti – galybė siauručių upeliukų teka aplinkui po kojomis. Pritūpkime ir pabandykime nufotografuoti kiek įmanoma žemesniu kampu – rezultatas nustebins – atrodys, lyg nufotografuota tikra upė, o jei dar „krantai“ aptraukti ledu – nuostabu.

Netrukus iš po sniego patalų kelsis pavasario šauklės – snieguolės, pražys ir krokai, žibuoklės, šalpusniai, o dar kokia dygstančios žolytės įvairovė… Nepamirškime, kad norint gražiai jas nufotografuoti, teks šliaužti keliais, netgi prigulti.

Jei jau labai nepatinka mintis apie tai, kaip reikės nusileisti žemai žemai, yra potencialių „fotomodelių“ ir akių lygyje: sprogstantys lapai, lapeliai, kačiukai.

Stebėkime ir vertinkime tai, ką matome per vaizdo ieškiklį (ekraną):

-netradicinis fotografavimo kampas (ypač to ieškokime fotografuodami gėles),

-apšvietimas – žiūrėkime, kad vaizdo negadintų nereikalingi šešėliai, arba „išdeginti“ saulės plotai,

-paprastumas… trapus paprastumas, fotografijoje galintis virsti stebuklu.

Nepamirškime dar ir kitos, visai ne optinės amunicijos: guminiai batai, neperšlampamas patiesaliukas (tinka ir paprastas maišelis), patogūs ir šilti rūbai.

Geros pavasario fotomedžioklės!

Pagarbiai Valerija ir Laima

One Comment

  1. eglė eglė 2010 03 09

    Kokios puikios nuotraukos žaliame fone – na tikras pavasaris. Noriu tokios ramunės pasipuošt dekstopą, kol jų nėra pievoje:)

Comments are closed.