Press "Enter" to skip to content

LANVA siekia „klausytis“ interneto

Skaitytojai ir rašytojai, tai susiję su kiekvienu iš jūsų ir tai yra labai svarbu. Neleiskite, kad pro rakto skylutę Jus stebėtų didysis brolis!

Kolega vienastoks rašo labai neraminančią informaciją:

<…>„Lietuvos intelektinės nuosavybės rinkos etikos kodeksas“, antrasis yra tiesiog lydraštis, raginantis kodeksą gavusias įmones jį pasirašyti liepos 8 dieną. Abu dokumentai yra LANVA – Lietuvos antipiratinės veiklos asociacijos – kūrinys.

Dokumento tikslas. Pripažindama, kad Lietuvos Respublikos įstatymai netenkina LANVA poreikių, asociacija norėtų juos papildyti kodekso taisyklėse nurodytais punktais, įpareigojančiais jį pasirašiusias įmones atlikti didžiąją dalį darbo, kurį asociacijai iki šiol nelabai sekėsi dirbti vienai. Esminiai punktai: leidinių tiražo kontrolė, įmonių sandėlių patikrinimas, interneto vartotojų sekimas ir jų asmeninių duomenų perdavimas iš interneto paslaugų tiekėjo į LANVA rankas.

Interneto „klausymasis“. Praleisdamas tiražų ir sandėlių dalykus, pacituosiu dvi su internetu ir jo paslaugų tiekėjais bei vartotojais (visais mumis) susijusias vietas:

IPT įsipareigoja sudaryti sąlygas LANVA patikrinti savo serverius ir laikmenas (kuriuose tariamai saugoma intelektinės nuosavybės teises pažeidžianti informacija) per 24 valandas nuo prašymo pateikimo raštišku būdu.

IPT įsipareigoja LANVA prašymu pateikti jai duomenis asmenų, kurie besinaudodami IPT paslaugomis pažeidžia intelektinės nuosavybės teises.

<…>

Visą straipsnį skaitykite Nežinau.lt puslapyje. Jame sužinosite, kad pagrindinis Lietuvos Respublikos įstatymas – Konstitucija negalioja kai kurioms suinteresuotoms grupėms.

Archyvavimas

One Comment

  1. […] padovanoti. Darosi įdomu mūsų tėvynėj. Vakar buvo vienos naujienos apie grėsmingus ketinimus-reikalavimus, o šiandien jau nauji […]

Comments are closed.