Šios dienos eksperimentai nepasibaigė pyragu „Paskenduolis”. Kadangi namuose buvau likus su visais trimis savo vaikais, o lauke snigo – juk nenulėksi į parduotuvę. Pyragui reikėjo…
Posts published in “Receptai”
Mano šeimyna susirgo keksiukų liga. Galėtų juos valgyti ir kaip pirmą, ir kaip antrą patiekalą, ir kaip desertą. Išmėginame vis naujus receptus. Tikrai neįsivaizdavau, kokia šių mažyčių kepinukų įvairovė ir receptų pasiūla. Iš ko tik jų nesiūloma daryti – nuo neskaldytų grūdų ir avižų dribsnių iki maltų sausainių. Yra keksiukų ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Visada galvojau, kad bulvės ir makaronai vienam patiekale neįsitenka, nebent tai bulvienė. Skaitinėdama įvairių šalių virtuvių subtilybes, užtikau vieną įdomų receptą. Pasirodo, jau labai senai buvo gaminamas patiekalas vadinamas „grenadier march”. Tai sotus valgis populiarus Austrijos-Vengrijos kariuomenėje ir labai mėgstamas imperatoriaus Franz Joseph. Kas tinka imperatoriui, kodėl negali tikti šeimynai pietums?




