Mano šeimyna susirgo keksiukų liga. Galėtų juos valgyti ir kaip pirmą, ir kaip antrą patiekalą, ir kaip desertą. Išmėginame vis naujus receptus. Tikrai neįsivaizdavau, kokia šių mažyčių kepinukų įvairovė ir receptų pasiūla. Iš ko tik jų nesiūloma daryti – nuo neskaldytų grūdų ir avižų dribsnių iki maltų sausainių. Yra keksiukų ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.
Kaip jau ne sykį esu minėjus, visiškai nepretenduoju į kulinarinį tinklaraštį. Bet nei vienos šeimos nežinau, kurioje nebūtų gaminamas maistas ar saldumynai. Mūsų šeimyna – ne išimtis. Juolab, stengiuos, kad vaikai valgytų kuo sveikesnį maistą, iš kuo natūralesnių produktų.
Taigi šį sykį keksiukai iš yourcounty.co.uk tinklalapio.
380g miltų
100g smulkiai sukapoto sviesto
200g cukraus
300ml pieno
1 vnt. išplakto kiaušinio
100g razinų (jų neturėjau, tai nedėjau)
didelis žiupsnis cinamono
Keksiukų gaminimas:
1. Miltus išsijojame, supilame į didelį dubenį kartu su sviestu.
2. Cukrų, pieną, cinamoną ir kiaušinius sumaišome ir supilame į dubenį.
3. Formeles ištepame riebalais ir įdedame tešlos.
4.Kepame 180°C orkaitėje 20 minučių.
Joris juos vadina „Kukiai”.
Taigi skanaus!