Press "Enter" to skip to content

Salotos su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu

1001048_647226648638806_1430303714_n

Vasarą labiausiai patinka gaminti salotas – ir laiko mažai užima, ir nesudėtinga. Taigi salotos su pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis.

Reikės:

300 g įvairių salotų lapelių
2 didelių kriaušių
100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
pakepintų graikiškų riešutų sauja

 

Užpilui:

1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas balzamiko acto
2 arbatiniai šaukšteliai garsstyčių
2 skiltelės česnako
druskos, pipirų
 

Salotas nuplauname, nusausiname, sudedame į lėkštę.  Kriaušes supjaustome kubeliais. Jas suberiame ant salotų. Tada sudedame kepintus graikiškus riešutus. Paruošiame užpilą – visus ingriedentus sudedame į plakiklį ir gerai išplakame. Supilame ant salotų. Ant viršaus sudedame kubeliais supjaustytą pelėsinį sūrį. Salotos paruoštos.

Skanaus!