Vasarą labiausiai patinka gaminti salotas – ir laiko mažai užima, ir nesudėtinga. Taigi salotos su pelėsiniu sūriu ir kriaušėmis.
Reikės:
300 g įvairių salotų lapelių 2 didelių kriaušių 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu pakepintų graikiškų riešutų sauja
Užpilui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus 1 šaukštas balzamiko acto 2 arbatiniai šaukšteliai garsstyčių 2 skiltelės česnako druskos, pipirųSalotas nuplauname, nusausiname, sudedame į lėkštę. Kriaušes supjaustome kubeliais. Jas suberiame ant salotų. Tada sudedame kepintus graikiškus riešutus. Paruošiame užpilą – visus ingriedentus sudedame į plakiklį ir gerai išplakame. Supilame ant salotų. Ant viršaus sudedame kubeliais supjaustytą pelėsinį sūrį. Salotos paruoštos.
Skanaus!