Press "Enter" to skip to content

Poilsis Palangoje prie jūros

geles

Ir vėl tuoj vasara, atostogų ir poilsio laikas. Jau metas pagalvoti apie atostogas – Lietuvoje ar užsienyje. Kaip tik dabar daugelis kelionių agentūrų siūlo puikias kainas kelionėms, vilioja pažadais apie saulėtas dienas (nors meteorologai teatspėja orus kelioms dienoms į priekį, kaip dabar dar sykį įsitikinom), skanų maistą ir paslaugius viešbučių tarnautojus. Dažniausiai toli nuo Lietuvos, kur oro atspėti nereikia – nes ten beveik niekada nelyja – saulėta Ispanija, Egiptas, Kanarai…

Taigi, ar gali poilsis Lietuvoje ar koks viešbutis Palangoje konkuruoti su tokiomis saulėtomis ir įdomiomis perspektyvomis? Ar atostogos Lietuvos pajūryje prilygsta toms, kurias siūlo kurortuose užsienyje?

Ir taip, ir ne. Jeigu kiekvienas atostogas Jums maga pamatyti kokią nors naują šalį, paragauti vietinio kitų regiono maisto ar susipažinti su užsienio šalių papročiais – tada poilsis Palangoje – tikrai ne Jums. Juk atmintinai žinote Basanavičiaus prospektą, vietines linksmybes ir kitas pramogas, siūlomas kiekvieną vasarą. O ir virtuvė tokia pat kaip Šiauliuose ar Vilniuje, ir muzika tokia pati, kaip radijo aparatai transliuoja.

Tačiau, jei norite pailsėti su šeima savaitgalį, pakvėpuoti grynu oru, atsikvėpti nuo darbinės rutinos – tada taip.  Drįsčiau teigti, kad mūsų pajūris tikrai labai gražus, nors pati vasarą jo nelabai temėgstu dėl žmonių gausos ir to „silkės bačkoje” pojūčio, kai laisvą vietą reikia užimti žaibo greičiu, kol ten dar neįsitaisė kitas. Už tai pavasario saulėti savaitgaliai visai kas kita – ramūs pasivaikščiojimai su šeima, pušelių kvapas ir Tiškevičių rūmų parkas. Va dabar kaip tik Motinos diena artėja – galima bus ištrūkt.

Dažnos pajūryje ir vestuvės. Ne viena nuotaka svajoja sumainyti žiedus ant jūros kranto, baltai suknelei plazdant vaiskiame žydro dangaus fone, raminamai šniokščiant Baltijos jūrai. Apie tokias vestuves jau esu rašiusi anksčiau čia.  Žinoma, tokių vestuvių planavimas – kaip loterija, nes niekad nežinai, ar nesumanys papokštauti gamta. Bet juk tokias vestuves renkasi drąsūs žmonės, tai kas jiems ta liūtis?

Labai dažnai matau daug fotosesijų – tiek vestuvinių, tiek priešvestuvinių Tiškevičių rūmų parke. Ir patys ten nemažai nuotraukų esam padarę – labai graži, išpuoselėta aplinka.

Taigi, kol dar nekaršta ir ne visi nusprendė aplankyti Palangą – tikrai verta ten pabuvot. Šiaip. Dėl ramumo.

Gero poilsio, nors šiandien pirmadienis ir labiau reiktų apie darbus galvot, o ne apie pajūrio vėjyje plazdančius plaukus.

Nuotrauka ne iš Palangos – čia iš senų archyvų.