Press "Enter" to skip to content

Ar mokate tinkamai paruošti tirpią kavą?

Daugelis tirpios kavos gėrimą painioja su kava ir, netinkamai jį paruošę, nusprendžia, kad tirpi kava nėra jiems skirta arba tiesiog ją nuvertina. Keletas labai paprastų patarimų padės tinkamai paruošti tirpią kavą ir mėgautis tikruoju jos skoniu, kvapu bei išvaizda.

Visų pirma tirpios kavos nereikia plikyti. Nors labai panaši į kavą, tačiau jos negalima užpilti verdančiu vandeniu, nes vietoje gardžios putos išvysite srutas primenantį vaizdą. Užvirinus vandenį tiesiog reikia šiek tiek palaukti, kol vanduo atšals bent jau iki 80 laipsnių.

Lėtai užpilant karštu vandeniu, reikia nuolat maišyti, kad tirpti kava nesuliptų į gumulėlius, o iškilusius miltelius būtų galima panardinti į vandenį.

Tinkamai paruoštos tirpios kavos puodelis pasipuoš stora puta, ant kurios galima užbarstyti šokolado drožlių.

Ar jūs mėgstate tirpią kavą? Tirpios kavos gėrimas gali atstoti tikrą kavą?

19 Comments

  1. Tirpią kavą naudoju ruošdama frappe. O jei geriu karštą – tai tik su pienu.

    • Tomas Morkūnas Tomas Morkūnas Post author | 2012 01 19

      Tirpi kava (3 in 1) dažnai jau būna su „pienu”. Nebent kalbama apie kokybiškesnę tirpią kavą…

  2. Giedrė Balčiūtė Giedrė Balčiūtė 2012 01 19

    Tirpią kavą geriu labai retai – man nelabai priimtinas tas „trys viename” kavų kvapas. Kartais nuo jo net pykina. Taip atsitiko, turbūt, todėl, kad kažkada, studijų laikais, jos vartojau per daug ir per dažnai. Taip sakant, savo jau atsigėriau. :) Nors patarimai geri. Gal kada ir pasinaudosiu. :)

    • Tomas Morkūnas Tomas Morkūnas Post author | 2012 01 19

      o aš tiesiog tingiu taisyti tikrą kavą, neturiu tiek laiko ir noro… Nors ir šiaip tikros kavos nelabai mėgstu, geriu tik kai reikia anksti ryte atsigauti.

      • Giedrė Balčiūtė Giedrė Balčiūtė 2012 01 19

        Tomai, taigi tam, kad paruošti tikrą kavą, ją tereikia užplikyt, įdėt cukraus ir šliūkštelėti pieno. Nėra net kaip tingėti. :)

        • Tomas Morkūnas Tomas Morkūnas Post author | 2012 01 20

          čia gal tik toks keistas mano nusistatymas prieš tikrą kavą :)

          • Giedrė Giedrė 2012 01 20

            Aš kažkada irgi gėriau tik tirpią. „Tikra” atrodė neskani. Dabar – atvirkščiai. :D

  3. Ilona-Eitnė Ilona-Eitnė 2012 01 19

    Tomai, aš apie normalią tirpią kavą, ne su plastmasiniu pienu :)

  4. Giedrė Giedrė 2012 01 20

    Ilona, bet šiuose receptuose šalta kava, kaip supratau, gaminama iš natūralios kavos, ar ne?

    • Dainius Tulaba Dainius Tulaba 2012 01 20

      Giedre,
      naudojam „senovinę” kavą ant kurios skardinės užrašyta „Indian” :)

    • Ilona-Eitnė Ilona-Eitnė 2012 01 20

      Pirmam iš tirpios (Indian), antram jau pupelės :)

Comments are closed.