Press "Enter" to skip to content

Frappe kava ir kavos ledukai

Šiandien pagaliau prisiruošiau pasigaminti šį gaivų, skanų graikišką gėrimą. Senokai studijavau receptus, bet kiek beskaityčiau – beveik visi susiveda į vieną ir tą patį – kava, cukrus, pienas, vanduo, ledukai. Ir netgi visur siūloma cukraus ir kavos dėti pagal skonį. Taigi pirminio šaltinio šį sykį neatsimenu, nors ir kaip stengčiausi.

 

Reikės: 2 šaukštelių cukraus, 1 šaukštelio kavos, trupučio vandens, pieno ir ledukų. Na ir žinoma, stiklinės, kurioje, gėrimą ruošime.

Pirmiausia, cukrų ir kavą užpilame nedideliu kiekiu vandens ir gerai išplakame. Nenaudojom jokio miksterio – juo pabuvo energingas mano vyras. Ačiū jam.

Viskas atrodė maždaug taip:

Taip plakė, kol ištirpo cukraus kristalai ir gavosi tirštas kavos sirupas.

Tada įmetam kelis ledukus:Ir visą tą gėrį užpilame pienu ir truputį pamaišome. Skanaus!

Beje, apie ledukus. Kartais, kai nespėju išgert kavos – o taip būna ne vieną ir ne du sykius per savaitę – ją supilu į ledukų formeles. Tada turim puikius ledukus šaltiems kavos gėrimams gaminti:

Na, dabar tikrai skanaus ir gaivių gėrimų!

4 Comments

  1. margariux margariux 2011 07 13

    Vienintelis būdas atsigaivinti :) Jau seniai darau šią kavą. Bet vis ieškau skanesnės kavos, tirpios. Iš kokios Jūs darėte? Nes aš tai su jacobs tirpia kavai tai negalėjau gerti, o su Nescaffe visai nieko. Tai dabar ją ir naudoju. kokią Jūs naudojote kavą?

  2. Ilona-Eitnė Eitne Post author | 2011 07 13

    Mes naudojam tą visai visai paprastą – Indian coffee. Kažkaip nenusivylėm dar ja.

  3. margariux margariux 2011 07 13

    :) pk :)

Comments are closed.