Press "Enter" to skip to content

Arbūzinės žėlė tortas

Photobucket

Reikės:
2-3 kg. arbūzo
apie 0,75 litro vandens
3 pakelių želės (skaniausia būtų su spanguoline, bet aš kartais jos nerandu, todėl naudoju bet kokią raudoną).

Būtina indą, kuriame bus želė, ištepti aliejumi, kad lengviau atkibtų!!!

Iš arbūzo išimti sėklas, supjaustyti įvairaus dydžio kubeliais, kadangi vieni nusės į apačią, o kiti pasiliks viršuje. Sudėti į indą, kuriame bus arbūzas su žele (arbūzo dėti daug, kuo daugiau tuo skaniau ). Užsivirinti vandenį, suberti želę (kai būna parašyta, kad į 0,5 litro reikia dėti vieną pakelį, vistiek dedam du, kadangi arbūzas išskirs savo sulčių, jei dėsim mažiau, tada gausis labai skysta želė). Kai truputį pravės padaryta želė, užpilti ant arbūzo. Uždaryti indą ir palaikyti kambario temperatūroj tol, kol ji atvės. Tada dėti į šaldytuvą ir laukti kol sustings.

Skanaus!

One Comment

Comments are closed.