Press "Enter" to skip to content

Želė smėlio žaislų formelėse

Kas metai savo mažiausiems mažiesiems perkame bent po vieną naują smėlio žaislų rinkinėlį. Jis paprastai kainuoja nedaug, todėl visiškai negaila, kad ver vasarą didžioji žaislų dalis išsimėto. Dažniausiai išsimėto kastuvėliai ir kibirėliai, o visokios rankos, jūros žvaigždės ir kitokios „nekasdieninio vartojimo“ formelės lieka.

Žmonai (iš karto prisipažįstu, kad ne man) kilo mintis nenaudojamas smėlio žaislų formeles panaudoti ir žiemą. Vaikams jos atnešė tikrai nemažai džiaugsmo, nors jų ir nepanaudojo.

Kartais savo vaikučiams darome želė. Sako, vaikams sveika ir naudinga, be to skanu ir linksma valgyti. Suaugusiems taip pat, nes į svorį neina… Paprastai darome stiklinėse, taurėse, įvairiuose induose. Šį kartą pabandėme želė išpilstyti į smėlio formeles. Gavome labai originalių formų želė, kuriuos vaikai sušveitė akimirksniu.
Sakysite, kad nehigieniška? Verdantis vanduo ir indų ploviklis visus mikrobus sunaikina, todėl jaudintis, kad bus kažkur užsilikusi smiltelė tikrai neverta. Tik išimti gali būti sunkoka, nes daroma želė plastmasinėje, o ne stiklinėje talpoje. Pašildžius truputėlį išimti buvo gana nesunku. Tik nereiktų persistengti, nes želė gali ir ištirpti.

Jei turite tokių atliekamų ir nenaudojamų smėlio žaislų, pabandykite su jais paekspermentuoti. Išeina visai neblogi želė paplotėliai, be to tai puiki pramoga tiek vaikams, tiek tėvams.


5 Comments

Comments are closed.