Kalėdos jau senokai baigėsi, tačiau artėja Užgavėnės. O blynams „skaninti” puikiausiai tinka kalėdinių meduolių formelės. Foto ir idėja iš ParentHacks.
Posts tagged as “kepiniai”
Savaitė praskriejo nenusakomu greičiu. kaip ir kaskart penktadienis – filmo ir skanėstų diena. Kol vaikai su tėčiu žiūri „Aviuko Šono nuotykius”, aš išmėginu receptus, kuriuos „užsižvaigždinau” skaityklėje. Aišku, niekad visų ir nepadarysiu, bet kaip sakoma – stengtis reikia.
Šiandien namuose kvepia kokoso riešutais. Ir vėl Pragaro virtuvės receptas, įdomu, ar čia prieš gerą?
Reikės: 3 kiaušinių baltymų, 200 g cukraus, žiupsnelio druskos, 200 g kokoso (iš tikro dėjau 210, nes prekybos centre teradom po 15 g supakuotus), šaukštas citrinos sulčių.
Šį sykį mūsų įkvėpimas buvo Pragaro virtuvė. Mergytės baiginėja sirgt, pagaliau galėjome išleist iš izoliatoriaus.
Taigi sausainiai. Reikės:
400 g miltų 150 g cukraus 200 g sviesto vanilinio cukraus 2 kiaušinių tryniai truputis kepimo miltelių 100 g lazdyno riešutų 4 šaukštai pieno cukraus pudros sausainiams apvoliotiTęsiame šeimynos „keksomaniją”. Ilgosios šventės praėjo, taigi vėl ėmėmės keksiukų kūrimo ir bandymų. Atsikratome šokoladinių kalėdų senelių figūrėlių. Tokių išformuotų šokoladų, tikriausiai, yra kiekvienuose namuose. Jų būna ir po Kalėdų, ir po Velykų. Keičiasi tik forma – seniai, briedžiai, zuikiai, kiaušiniai ir dar visokie kitokie dariniai.