Visada patys geriausi namuose gaminti skanumynai – žinai kokius produktus sudedi, kiek laiko laikyti. Be to imunitetą stiprina ir slaptas ingridientas – mamos rankų šiluma…
Posts published in “Receptai”
Originalų salotų su vištiena, avokadu, obuoliais ir kukurūzais pateikė Sonatina: Ingridientai: . 1 didelis avokadas . 1 nedidelis indelis konservuotų kukurūzų . 1 obuolys .…
Vakar atšventėm Vaivutės gimtadienį, linksmai, visi šeimoje. Va, mūsų mieliausia kompanija: Dovanos: O pyragą teko kepti naujovišką, nes reikėjo suderinti visų norus: Taigi reikės: Tešlai:…
Taigi jau lapkritis. Ruduo po truputį ruošiasi atsisveikinti ir jau tikriausiai nebelepins kaip iki šiol maloniais saulės spinduliais ir šiltu oru. Beveik kasmet vėlinėms smarkiai atšaldavo ir, važiuojant lankyti kapų, tekdavo išsitraukti žieminius batus. Dažnai ir pirmas sniegas pasirodydavo. Šiemet jis iškrito anksčiau. Viskas kitaip. Net ir šildymo sezonas prasidėjo kaip niekad anksti.
Nesigyrėm dar, bet gavom dovanų Pasaulio tautų lopšinių CD. Ypatingai smagi australietiška lopšinė, jei kas negirdėjot būtinai paklausykit. Dėkojame Sandrai iš „Nieko rimto” leidyklos. Tai jos ir yra tie šilti linkėjimai vėsų rudenį.
Jau kepiau du obuolių pyragus. Receptai čia ir čia.
Ta pačia proga prisiminiau pernykštį leidyklos „Nieko rimto” knygų skirtuką, kurio antroje pusėje – obuolių pyrago receptas. Jau seniai rušiausi jį iškept – bet tai neprisiruošdavau, tai pamiršdavau. Tačiau šiandien jo eilė:
Na va baigėsi košės receptukų konkursas. Labai smagu, kad mamos verda skanias košes ir nepatingėjo su mumis pasidalinti receptais. Labai ačiū visoms dalyvavusioms. Visos košės buvo skanios, neskanių juk nei viena nevirtume savo stebuklėliams, komisijos pirmininkui degustuoti padėjo ir sesės.
Subjektyvia komisijos pirmininko nuomone nugalėtoja yra:
MAMA IEVA ir jos Moliūgų-brokolių košė:
Reikės:
moliūgo,
brokolių,
ekologiško sultinuko labai nedaug (arba namuose gamintos „vegetos”),
sviestuko, grietinėlės (to kam nėra alergiškas mažylis),
krapų, petražolių (priklausomai nuo sezono).
Daržoves išgariname iki purumo, kol įmanoma sutrinti grūstuve (metalinių grūstuvų stengiamės nenaudoti, kad liktų kuo daugiau vitaminų). Sugrūdame daržoves, įberiame labai nedaug sultinuko ar naminės „vegetos”, įpilame lydyto sviesto ar grietinėlės, gaminam norimos konsistencijos košelę ar tyrelę, įbarstome smulkintų žalumynų. Tėtį pasistatom šalia kaip vėjo malūnėli pūsti košei, mamytė turėtų rytais daryti mankštą, kad galėtų kiek įmanoma greičiau pripildyti išsižiojųsį snapelį skaniu maisteliu. Mūsų tai pati mylimiausia košė. Skanaus!
Sveikiname nugalėtoją, linkime ir toliau virti skanias košes! Parašysiu laiškiuką ir asmeniškai.
Myliu rudenį. Dėl jo spalvotų lapų, dėl lengvo šaltuko ir dėl … obuolių pyrago aromato namuose. Taigi dar vienas obuolių pyrago variantas: 4 kiaušiniai 4…