Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Receptai”

Pyragas "Mozaika"

Photobucket
Šiandien gaminome pyragą. Iš to, ką turėjome šaldytuve ir spintelėse, taigi nereikia kažko labai ypatingo. Reikės:

Biskvitui:

3 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių

Kremui:

4 pakeliai vaisinės žėlė (vyšnių, braškių, apelsinų ir kivių)
2 pakeliai varškės (naudojom „Plombyro skonio” varškę)
500 g natūralaus jogurto
1 šaukštas želatinos

Apie kaštonų pumpurus ir Kuršėnų vyniotinį

Photobucket

Šiandien, grįždama su panelėm iš darželio, pamačiau, kokie jau dideli kaštonų pumpurai. Jau tuoj tuoj pasipils žaluma, vis tik gamta bunda, nes saulė vis ilgiau šviečia, lietus pagirdė žemę.

Kepiau Kuršėnų vyniotinį. Man kaip kuršėniškei, tikriausiai privalu jį mokėti kepti, taigi rastas receptas tikrai nudžiugino.

Biskvitui: 4 kiaušiniai; 4 šaukštai cukraus; 4 šaukštai miltų; 0,5 šaukštelio kepimo miltelių (daugiau iš įpročio, originaliame recepte jų nebuvo, nes iš tikro biskvitą turi iškelti išplakti kiaušiniai).

Štrudelis iš lavašo

Šiandien pagaliau prisiruošiau iškept dar vieną obuolių pyragą – Žaidžiame virtuvę tinklaraštyje senokai užtikau receptą, paskui pasikabinau jį kaip gyvą priekaištą prieš akis.

Taigi, lavašas, šeši obuoliai, šaukštas sviesto, porą šaukštelių cinamono, šaukštas cukraus,  kiaušinis, 100 g grietinės.

Smulki instrukcija pateikta tinklalapyje, galiu pasakyti, kad skonio ir kvapo sūkurys įsupo jau troškinant obuolius su cukrumi ir cinamonu.

Tiramisù paieškos

Photobucket

Nepamenu, kada pirmąkart paragavau Tiramisù, bet nuo pirmo kąsnio tapau jo gerbėja. Dažniausiai tai būdavo parduotuvinis variantas. Atskleisti šio malonumo receptūros nebuvo kilusių minčių iki kol neperskaičiau, jog jame slypi gan daug E „vitaminų“. Tas faktas gerokai apmalšino tęsti mėgavimąsi.

Svajoju aplankyti Italija, pasimėgauti šios šalies saule, kulinariniais lobiais ir viskuo, ką ten rasiu, pamatysiu, sutiksiu ar užuosiu. Ačiū gimtadieniui ir svečiams, padovanojusiems Beatos ir Oliverio kulinarines mintis ant popieriaus. Paprasčiau tariant – jų receptų knygas. Turinyje ties „T“ raide ieškojau šio deserto atsiradimo paslapčių. Gaminau pagal Beatos receptą, o vėliau palyginau su Oliverio siūlomu variantu.

Obuoliniai sausainiai

Photobucket
Prisiminiau seną receptą, kurį dažnai naudodavau vaikystėje. Pasidaro lengvai ir greitai, o skonis tikrai neblogas.

Tešlai:

400 g varškės
300 g kepamo margarino
400 g miltų
3 kiaušiniai (baltymą vieną pasiliekam aptepimui)

Įdarui:

5 rūgštesni obuoliai
po  šaukštą cukraus ir cinamono