Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Namai”

Sodininkaujame … namie

Photobucket

Foto iš aww.ninemsn.com.au

Savaitgalį nusipirkau porą hiacintų svogūnėlių. Labai įdomu stebėti, kaip pasodinti augaliukai stiebiasi, auga, pražysta. Prisimenu, man visad patikdavo amariliai – užauga greitai ir niekad, kol nepražys, neatspėsi kokios bus spalvos. Tas pats ir su nužydėjusiomis orchidėjomis: parsineši neišvaizdžius lapus, šaknis ir lauki nuostabių žiedų. Mes neturime nuosavo daržo, gyvename septintame aukšte, tai visi mūsų augalai ant palangių. Tikriausiai keista, kad tokia tema rašau rudenį – tačiau dabar kai lauke nėra kuo pasidžiaugti – visai smagu pasidžiaugti augalais kambaryje.

Sekmadienis. Jau šalta

Sekmadienis. Jau visai nebestebina, kad sekmadieniais galioja kiaulystės dėsniai – turi vieną laisvadienį ir per jį privalomai būna blogas oras.

Šiandien aplankėme parodą „Grožis ir sveikata 2009„.  Gal todėl, kad sekmadienis,  žiūrovų nebuvo labai daug, ramiai pasivaikštinėjom, nusipirkom „Šokolado namų”  kvepiančių saldainių su maltais imbierais ir čili pipirais (skamba aštriai, bet skonis labai malonus, ypač tokią šaltą dieną grįžus nuo jūros).

Taigi kassavaitiniai jūros vaizdeliai:

Photobucket

Idėja namams: naminis muilas

Tikriausiai visi žinote, kas yra muilas. Wikipedia jį apibrėžia taip: „Muilas — skysta arba kieta asmens higienos ir skalbimo priemonė.”  Ten pat yra ir bendroji formulė: (RCOO)nMe. (R — angliavandenilio radikalas, turintis 12-18 anglies atomų. Me — natris, kalis, šarminių žemių arba sunkusis metalas.).

Naminis muilas gali būti koks tik nori – baltas, skaidrus, spalvotas, šveičiamasis, drėkinantis, kvepiantis žolelėmis. Tai puiki dovana artimam žmogui, o ir sau pasilepinti po sunkios darbo dienos ar sekmadienio pavakarę.

Šiandien nusprendžiau paekspermentuoti gamindama kvapų naminį muilą. Perskaičiau nemažai rekomendacijų, nes idėja savo rankomis pasigaminti originalų dalyką, mane užvaldė jau senokai. Taigi mano pačios receptas:

Kavos muilas

Photobucket

Sutarkavau tris gabaliukus vaikiško bekvapio muilo. Smulkiai.  Išsiviriau pieniško kisieliaus (stiklinė pieno, pora šaukštelių krakmolo). Tada į pravėsusį kisielių subėriau muilo drožles ir labai gerai išmaišiau.  Papildžiau mišinį puse stiklinės alyvuogių aliejaus. Įbėriau porą šaukštų šviežiai maltos kavos ir įlašinau kelis lašus arbatmedžio aliejaus.

Gauta masė panaši į tirštą pyrago tešlą. Supyliau į formą išteptą aliejumi. Įdėjau į šaldiklį ir po valandos išėmiau. Dabar pagal įvairias rekomendacijas muilą reikia nokinti.