Šiandien svečiuose turim vieną viešnią – šaunią panelę Ingą. Va, ką ji papasakojo:
Kadaise gera mergaitė, pavadinkim ją Drugeliu, pavaišino skanumynu, kuris sužavėjo, pavergė ir… neleido apie savo įstabų skonį pamiršti. Hm… užsimerkiu ir prisimenu… tyliai viliuosi, jog mergaitė Drugelis nesupyks už paviešinimą, tad… dalinuosi šiuo gėriu su Jumis. Štai ko prireiks kulinarinei kūrybai:
Produktai:
bemielė sluoksniuota „Mantingos” tešla (6 lakštai – 500g);
2 vidutiniai obuoliai;
1 kiaušinis;
cinamonas;
vanilinis cukrus;
ledai (pagal skonį)
Eiga:
skardą išklojame kepimo popieriumi, išdėliojame tešlos lakštelius. Jiems atšilus, maždaug po 20-30 min., supjaustome lakštelius perpus. Sutarkuotus ir cinamonu, vaniliniu cukrumi pagardintus obuolius dedame ant tešlos, užvožiame ir šakutės pagalba prispaudžiame kraštus. Vėliau kiaušinio plakiniu patepame bandeles ir šauname į orkaitę 20-30 min., 180 ºC.
P.S. Kartais keičiu skonį – vietoj 2 obuolių būna 1 obuolys ir 1 bananas. Šypsenų ir skanių drugelių pilve :)
Labai skaniai atrodo.Būtinai išbandysiu šį receptą.Dėkui.