
Tešlai: 100 g sviesto, 100g cukraus, 1 kiaušinis, 200g miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių.
Varškės masei: 500 g varškės, 1 stiklinė cukraus, 150 g grietinės, 2 šaukštai krakmolo, 3 kiaušiniai, nutarkuota citrinos žievelė ir citrinos sulčių.
Kambario temperatūros sviestą labai gerai išplakti su kiaušiniu ir cukrumi. Sudedame miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi išeiti minkšta. Ją dedame į šaldiklį, kol padarysime varškės masę. Viename inde labai gerai išplakti kiaušinius su cukrumi, kitame varškę su grietine, krakmolu ir citrina. Į kiaušinių masę sudedame paruoštą varškę ir gerai išmaišome. Tortinę formą išklojame pirmąja tešla. Supilame varškę ir kepam ~160 laipsnių orkaitėje apie 20-30 minučių. Kol gražiai krašteliai paruduos, o varškės kremas pasidarys standus. Atvėsiname pyragą. Vėliau supjaustome vaisius ir sudedam ant torto (galima ir uogas) tada užpilame specialia torto žele (jos aš neturėjau, tai tiesiog paėmiau paprastą želatiną ir pripyliau ~puse puodelio vandens išmaišiau ir užpyliau).
Kambario temperatūros sviestą labai gerai išplakti su kiaušiniu ir cukrumi. Sudedame miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi išeiti minkšta. Ją dedame į šaldiklį, kol padarysime varškės masę. Viename inde labai gerai išplakti kiaušinius su cukrumi, kitame varškę su grietine, krakmolu ir citrina. Į kiaušinių masę sudedame paruoštą varškę ir gerai išmaišome. Tortinę formą išklojame pirmąja tešla. Supilame varškę ir kepam ~160 laipsnių orkaitėje apie 20-30 minučių. Kol gražiai krašteliai paruduos, o varškės kremas pasidarys standus. Atvėsiname pyragą. Vėliau supjaustome vaisius ir sudedam ant torto (galima ir uogas) tada užpilame specialia torto žele (jos aš neturėjau, tai tiesiog paėmiau paprastą želatiną ir pripyliau ~puse puodelio vandens išmaišiau ir užpyliau).
Skanaus!