Press "Enter" to skip to content

Greitas sekmadieninis pyragas su pudingu

 

Taip gera – šeimyna išėjo pasiausti lauke, likau namuose viena. Tikriausiai, tik tos mamos, kurios turi daugiau nei vieną vaiką, supras, kaip gera tyloj klausytis muzikos. Už tas ramybės minutes nusprendžiau šeimyną palepinti. Pradariau šaldytuvą – kiaušinis tik vienas. Tai ryškiai apribojo galimybes ir išlaisvino fantaziją. Spintelėje radau porą pakelių vanilinio pudingo. Net nepamenu, kam jį pirkau.

Tešlai:

100 g sviesto
1 kiaušinis
2 šaukštai cukraus
300 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Įdarui:

0,5 l pieno ir dar pusė stiklinės išleisti pudingo milteliams
2 pakeliai vanilinio pudingo
80 g cukraus

Kiaušinį išplakiau su cukrumi, įsukau minkštą sviestą, įbėriau druskos. Miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir sudėjau į plakinį. Suminkiau ir, suvyniojusi į maistinę plėvelę, padėjau į šaldytuvą pusvalandžiui.

Tuo tarpu suruošiau įdarą. Pieną užkaičiau su cukrumi ir užvirinau. Kol pienas kaito, pudingo miltelius išmaišiau su šaltu pienu. Tiesa, pagal instrukciją dviems pakeliams reiktų apie litro pieno, bet juk čia ne pudingas, o pyragas.

Tešlą iškočiojau ir išklojau ja tortinę formą. Palikau poros centimetrų kraštelius. Į tą paruoštą tešlos dubenį sukrėčiau pudingą.

Kepiau 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį. Atvėsiname formoje.

Skanaus!

Va toks, paprastas, greitas sekmadieninis pyragas.