Press "Enter" to skip to content

Eksperimentai virtuvėje: sviestas

Photobucket

Šios dienos eksperimentai nepasibaigė pyragu „Paskenduolis”. Kadangi namuose buvau likus su visais trimis savo vaikais, o lauke snigo – juk nenulėksi į parduotuvę. Pyragui reikėjo nemažai sviesto, o turėjom tik pusantro litro kaimiškos grietinės. Aišku, muštuvo namuose nėra, bet kaip gaminamas sviestas tikrai įsivaizduoju.

Taigi, čiupom trilitrinį stiklainį, supylėm į jį litrą grietinės, uždengėm dangteliu ir … kočiojom gerą pusvalandį. Taip atsiskiria riebalai ir pasukos. Gautą sviestą išplaunam šaltu vandeniu. Iš litro grietinės mums gavosi 250 g gryno sviesto. Ir be to visiškai sveikas produktas. Nežinau, ar lygiai taip pat gerai gautųsi ir iš pirktinės grietinės, bet naminė pasiteisino šimtu procentu.

Smagių atradimų!

3 Comments

  1. Laima Laima 2011 01 05

    Senas geras receptas ;)

  2. Laima Laima 2011 01 05

    Jergau, rašiau lyg ir Paskenduolei komentarą, o prie sviesto „prilipinau” :) :) :)

    Esu taip ir aš „mušus” be muštokės, tik man ilgiau prireikė darbuotis :) Iš pirktinės, vargu, ar sviestas susimuša, nes gal per liesa grietinė…

  3. Eitne Eitne Post author | 2011 01 05

    Tai va, ir aš sakau, kad neaišku, kaip su ta pirktine :)
    O paskenduolis – liuks reikalas :)

Comments are closed.