Šios dienos eksperimentai nepasibaigė pyragu „Paskenduolis”. Kadangi namuose buvau likus su visais trimis savo vaikais, o lauke snigo – juk nenulėksi į parduotuvę. Pyragui reikėjo nemažai sviesto, o turėjom tik pusantro litro kaimiškos grietinės. Aišku, muštuvo namuose nėra, bet kaip gaminamas sviestas tikrai įsivaizduoju.
Taigi, čiupom trilitrinį stiklainį, supylėm į jį litrą grietinės, uždengėm dangteliu ir … kočiojom gerą pusvalandį. Taip atsiskiria riebalai ir pasukos. Gautą sviestą išplaunam šaltu vandeniu. Iš litro grietinės mums gavosi 250 g gryno sviesto. Ir be to visiškai sveikas produktas. Nežinau, ar lygiai taip pat gerai gautųsi ir iš pirktinės grietinės, bet naminė pasiteisino šimtu procentu.
Smagių atradimų!
Senas geras receptas ;)
Jergau, rašiau lyg ir Paskenduolei komentarą, o prie sviesto „prilipinau” :) :) :)
Esu taip ir aš „mušus” be muštokės, tik man ilgiau prireikė darbuotis :) Iš pirktinės, vargu, ar sviestas susimuša, nes gal per liesa grietinė…
Tai va, ir aš sakau, kad neaišku, kaip su ta pirktine :)
O paskenduolis – liuks reikalas :)