Tešlai: 100 g sviesto, 0,5 stiklinės cukraus, 1 kiaušinis, 1- 1,5 stiklinės miltų, 2 šaukštai kakavos miltelių
Įdarui: 450 varškės, 3 šaukštai grietinės, 2 šaukštai cukraus, 250 ml uogienės (ar džemo), 3 kiaušiniai, 3 šaukštai miltų, 1 šaukštelis cinamono, 0,5 šaukštelio malto imbiero, žiupsnelis muskato, žiupsnelis druskos, 100 g šokolado
Sviestą išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Suberiame miltus sumaišytus su kakava, išminkome tešlą. Tada tešla išklojame torto formą, darome kuo aukštesnius kraštus. Pyrago pagrindą išklojame kepimo popieriumi ir priberiame žirnių (ar kitų kruopų). Kepame 10 minučių 175 laipsnių orkaitėje. Tada išimame kepimo popierių su visomis kruopomis ir kepame dar apie 10 minučių, kad apkeptų viršus.
Varške sutriname, sumaišome su grietine. Suberiame cukrų, įmušame kiaušinius, sudedame uogienę, miltus, prieskonius ir gerai viską išplakame.
Šokoladą ištirpiname vandens vonelėje.
Daugiau nei pusę paruoštos varškės masės sukrečiame ant iškepto pyrago pagrindo. Į likusį kremą įmaišome ištirpintą šokoladą. Tada išdėliojame šokoladinę masę ant šviesios ir išvingiuojame, kad šiek tiek išsimaišytų. Tam patogu naudoti peilį.
Pyragą kepame 175 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Skanaus!
O čia Vaivos draugų dovanos su palinkėjimais: