Pirmoji partija meduolių visad būna kepama … greitam suvalgymui. Ir visai nesvarbu iš kiek porcijų tešlos juos kepu – dviejų, trijų. Pirmiems nespėju ir glajaus paruošti .
Tiesa, reiktų paminėti, kad miltų minkant nereiktų padauginti – dėti pagal receptą. Tešla nebūna labai kieta, limpa prie rankų, bet įdėjus į šaldytuvą sustingsta ir kočioti nebūna sudėtinga. Be to tešlą reikia iškočioti labai vienodai, nes kitaip kepant vieni sudegs, kiti bus dar neiškepę. Va mano profesionalios talkininkės:
Jau esu rašiusi, kad vaikams labai patinka žaisti virtuvę. Nepatingėkite leisti vaikams pamatuoti produktus, suskaičiuoti įmušamus kiaušinius, kočioti tešlą, leisti ją pjaustyti formelėmis. Labai smagios akimirkos su vaikais. Ir nesvarbu, kad nosys miltuotos, už tai akys žiba!
Sekančius kepsime jau gražesnius – su glajaus karoliukais, barstysime papuošimais. Bet skonis tirpstantis burnoje ir puodelis karštos arbatos – nuostabus vykusio vakaro komponentas.
Skanių meduolių!








