Press "Enter" to skip to content

Duoklė antaniniams obuoliams arba obuolių pyragas

Manau kiekviena mūsų turim to vienintelio, geriausiai išeinančio pyrago receptą. Žinoma, svarbiausias ingridientas visad yra obuoliai (koks gi tai būtų obuolių pyragas be jų). Savaitgalį iš mamos sodo parsivežėm tų senovinių, kvepiančių antaninių obuolių. Ir dar rožių, kurios nenušalo. Gal ir neatrodo stulbinamo grožio, bet … kvepia.

Photobucket
Taigi maišom pyragą – reikės:

3 kiaušinių, 200 g cukraus, 200 g sviesto, 400 g miltų, 8 obuolių (nuluptų ir supjaustytų riekelėmis), vanilinio cukraus šaukštelio, 3 šaukštelių kepimo miltelių, mažos kruopelės druskos, šaukštelio cinamono (pabarstymui).

Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų sudedame į dubenį ir labai gerai išplakame. Tada įplakame ištirpintą, bet truputį pravėsusį sviestą. Į masę įmaišome miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.

Skardą išklojame kepimo popieriumi. Tada pilame tešlos, kad lygiu sluoksniu uždengtų dugną, klojame obuolių skilteles, vėl pilame tešlos ir vėl obuolių.Viskas atrodo labai panašiai, kai neturėdama laiko sumaišau tešlą suobuolių skiltelėm ir supilu į skardą. Bet dabar turiu dvi nuostabias pagalbininkes, kurioms irgi magėjo prisidėti prie proceso.

Photobucket

Kepame maždaug pusvalandį 175 laiposnių orkaitėje. Atvėsusį supjaustom gabaliukais ir apibarstom cinamonu. Skanaus!
Photobucket

Tiesa, nepamirškit pagaliuku patikrinti, ar pyragas jau visiškai iškepęs.