Šis metas labai smagus – pradedama galvoti apie Kalėdas, kalėdinius pyragus, meduolius ir netgi sudarinėti meniu. Rasa jau dabar kepa štai tokį pyragą:
Ivairūs džiovinti vaisiai, bendra masė turėtų sudaryti 500-600g, 100g lazdyno riešutų, 100 graikiški riešutai 110g sviesto 80g rudo cukraus 3 kiaušiniai 220g miltų 1/2 šaukštelio kepimo miltelių 1 citrina 1 apelsinas, migdolų esencijosDžiovintus vaisius supjaustome smulkiai, riešutus stambiai susmulkiname. Minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Tada įkulame po 1 vieną kiaušinį, pageidautina, po kiekvieno kiaušinio masę plakti apie 1 min. Tada į gautą masę įpilame 1/2 citrinos sulčių, keletą lašelių esencijos, sutarkuotas apelsino ir citrinos žieveles. Tada į gautą masę supilame persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišome. Į masę supilame džiovintus vaisius ir riešutus, viską gerai permaišome ir dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 150 laipsnių ir kepame 1 valandą. Atvėsusį pyragą apdengiame rankšluosčiu, suvyniojame i plėvelę ir įdedame į kartotinę dėžę, po savaitės sušlakstome pyragą romu ir vėl padedame saugiai į spintą. Romu sušlakstome pyragą kas savaitę, tačiau paskutinis šlakstymas turi būti ne vėliau kaip prieš savaitę iki valgant pyragą. Pyragas „negendantis” – kuo ilgiau brandintas, tuo jis skanesnis, tad jei neįveiksite per šventes, galėsite juo mėgautis ir po švenčių, nors ir keletą mėnesių.
Skanaus.