Press "Enter" to skip to content

Uogienės žiemai: vyšnių uogienė su agrastais

Kaip sakiau, mano virtuvėj taip jau būna – tai gaminu be perstojo kelias valandas, tai kelias dienas tik arbatą verdam – nes įkvėpimo nėra, arba laiko, arba noro. Bet taip, tikriausiai, būna visuose namuose, kur mamos su daugybe rūpesčių, sukasi bitėm, o septynmetės jų dukros gamina salotas. Bet šį sykį ne apie salotas, o apie uogienes, vyšnias ir agrastus.

1 kg vyšnių (baisusis darbas, kurio žiauriai nemėgstu – kauliukų išėmimas)
1 kg agrastų
2 kg cukraus
1 citrinos sultys
100 g vandens

Uogas nuplauti, iš vyšnių išimti kauliukus, agrastus nuskabyti. Užpilti vandeniu ir cukrumi ir virti 30 minučių. Baigiant virti supilti citrinos sultis.

Skanaus!