Vasarą daugiau laiko praleidžiame gamtoje, su draugais – o ir švenčių visokių galima prisigalvoti. Tai piknikas, tai vardadienis, tai … sekmadienis ar šiaip šilta ir smagi diena. Tokiomis dienomis neišsiversi be paprastų, bet išradingų vaišių. Nežinau kaip Jums, bet man pasirodė visai smagi aprettylifeinthesuburbs.com idėja – pagaminti užkandžius iš arbūzo. Ir į rankas paimti patogu, ir atrodo gražiai.
Beje, arbūzus galima pateikti ir kitaip – pasigaminti ledukus gėrimams:
arba gražiai supjausčius padaryti vėrinukus:
Dar galima pasigaminti pienišką kokteilį su arbūzu:
Tiems, kas nemėgsta arbūzo, galima pasiūlyti ledus iš trijų ingredientų – grietinėlės, kondensuoto saldinto pieno ir vanilės ekstrakto:
Arba pasigaminti ledus iš šaldytų bananų, jogurto ir riešutų – jeigu stengiatės nevartoti papildomo cukraus:
Kol dar galima gauti braškių – pasigaminkite Pavlovą:
Užkandžiams puikiai tiks ir bruschetta:
Jos įvairių variantų rasite ir internete, bet šis receptas vienas mano mėgstamiausių. Padaroma greit, skanu ir gaivu vasarai.
Dar vienas labai mėgstamas receptas – įdaryti pomidorai su fetos sūriu:
Arba šiemet atrastas ir daug sykių išmėgintas špinatų ir braškių salotas:
Tai va toks neilgas vasariškų vaišių sąrašas, gal rasite tarp jų nemėgintų ir naujų. Vasara geras laikas, nes kai šilta – kepsnių ir riebių patiekalų nesinori, o ir vaisių bei uogų noris atsivalgyti.
Gražių minčių! Nepatingėkite pasidalinti ir savo mėgstamais receptais.