Kartais norisi ko nors kitaip – šaldytuve radau špinatų, virtos jautienos gabaliuką, svogūno. Galvoju, ką čia skanaus surezgus iš jų. Salotos ir salotos atsibosta, be to ir šeimyną norisi nors savaitgaliais palepinti. Taigi virtinukai.
Tešlai:
- 250 g miltų
- žiupsnelis druskos
- pusė stiklinės vandens
Iš visų ingriedientų suminkyti tešlą, kaip makaronams, ir palikti išbrinkti.
Tuo tarpu gaminame įdarą:
- 200 g virtos jautienos
- svogūnas (jį smulkiai supjaustome ir apkepiname su šaukšteliu sviesto)
- 250 g špinatų
- druskos, prieskonių – pipirų, malto muskato
Visus įdaro produktus sudėjau į kombainą ir susmulkinau.
Tešlą pasidaliname į vienodus gabaliukus ir formuojame virtinius. Jeigu sunku užlankstyti – galite plonai iškočioti, supjaustyti kvadratais – 10×10 cm, dėti įdaro ir sulenkus įstrižai, užspausti šakute. Dėti į verdantį vandenį ir išvirti.
Skanaus!