Press "Enter" to skip to content

Virtinukai su špinatų ir mėsos įdaru

Kartais norisi ko nors kitaip – šaldytuve radau špinatų, virtos jautienos gabaliuką, svogūno. Galvoju, ką čia skanaus surezgus iš  jų. Salotos ir salotos atsibosta, be to ir šeimyną norisi nors savaitgaliais palepinti. Taigi virtinukai.

Tešlai:

  • 250 g miltų
  • žiupsnelis druskos
  • pusė stiklinės vandens

Iš visų ingriedientų suminkyti tešlą, kaip makaronams, ir palikti išbrinkti.

Tuo tarpu gaminame įdarą:

  • 200 g virtos jautienos
  • svogūnas (jį smulkiai supjaustome ir apkepiname su šaukšteliu sviesto)
  • 250 g špinatų
  • druskos, prieskonių – pipirų, malto muskato

Visus įdaro produktus sudėjau į kombainą ir susmulkinau.

Tešlą pasidaliname į vienodus gabaliukus ir formuojame virtinius. Jeigu sunku užlankstyti – galite plonai iškočioti, supjaustyti kvadratais – 10×10 cm, dėti įdaro ir sulenkus įstrižai, užspausti šakute. Dėti į  verdantį vandenį ir išvirti.

Skanaus!