Reikės:
2 stiklinių mirkytų žirnių
2 didelių svogūnų
3 morkų
1 nedidelio indelio luptų pomidorų savo sultyse
6 vidutinio dydžio bulvių
300 g kalakutienos faršo
šaukšto aliejaus svogūnų ir morkų pakepinimui
druskos, pipirų, baziliko
Užkaičiame puodą su vandeniu. Reiktų labai mažiuko nepasiimt – žirniai užvirę suputoja, gali išbėgti. Suberiame žirnius ir verdame gerą pusvalandį. Tada sudedame sulaužytas bulves (išmokau šį seną būdą iš Beatos, bet pasirodo mano vyras senai žinojo – čia tik žemaičiams naujas jisai). Verdam toliau. Sudedame iš kalakutienos suformuotus rutuliukus.Verdam, kol išvirs bulvės ir mėsa.
Svogūnus ir morkas supjaustome, pakepiname. Supilame susmulkintus pomidorus į keptuvę. Pasūdom, papipirinam, žolelių pridedam.Išsitroškinus supilame į sriubą.
Dar truputį paverdame ir … skanaus!
Šiai sriubai išvirti reikia nemažai laiko, bet skonis ir aromatas – puikus. Pliusas, kad jei nesuvalgot visko – iš ryto ji vis tiek taip pat puiki, kaip ir ką tik išvirta.