Portalo gimtadieniui norėjosi kažko gaivaus. Nusprendėme pasigaminti tortą su rikotos sūriu. Grietinėlių ir riebių kremų nereikia, o ir darbo daug nėra.
Jei ir Jūs norėsite išmėginti, prireiks dviejų pakelių „Selga” šokoladinių sausainių, 100 g sviesto, skardinės kondensuoto pieno be cukraus, 2 pakelių citrininio žėlė, 400 g rikotos sūrio. Jei mėgstate labai saldžiai – tada prireiks dar cukraus, bet jei ne – tada užteks esančio žėlėje.
Sausainius su sviestu suberiame į kombainą ir susmulkiname. Masę supilame į apvalią formą nuimamais šonais. Suspaudžiame stipriai pirštais ir dedame į šaldytuvą.
Abu pakelius žėlė supilame į indą ir užpilame puse litro šilto vandens. Ištirpiname ir leidžiame atvėsti.
Rikotos sūrį ir kondensuotą pieną sudedame į kombainą ir plakame. Į šią masę supilame žėlė. Tada viską supilame ant sausainių pagrindo. Dedame į šaldytuvą ir leidžiame sustingti.
Papuošiame.
Skanaus!
Tortu su skaitytojais nesidalinsit ? :D
Justinai – šį sykį ne, bet kas žino, gal vasarą bus koks autorių kolektyvo ir prijaučiančių skaitytojų sąskrydis? ;)