Spaudžiant šaltukui, norisi kažko stipresnio. Labai dažnai tai būna sriubos su daugiau prieskonių, truputį aštresnės, su rūkytos mėsos gabaliuku ir pupelėmis. Be to tirštesnės. Sočios.
Taigi, gaminau pupelių sriubą.
Reikės:
0.5 l konservuotų pupelių su pomidorų padažu 4 didesnių bulvių 1 morkos 1 svogūno pusė stiklinės kvietinių kruopų keli griežinėliai rūkytos skilandinės dešros 1 šaukštelis džiovinto baziliko druskos, pipirų 2 litrai vandensVandenį užkaičiame į puodą ir užverdame. Keptuvėje apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną, morką, dešrą. Supilame į puodą. Ten pat sulaužome bulves. Verdame maždaug 15 minučių. Kai jau bulvės beveik išvirusios, suberiame kruopas ir supilame pupeles. Viską dar paverdame 15 minučių, pagardiname prieskoniais ir druska.
Valgoma kaip kam patinka – su grietine ar be jos.
Skanaus!