Bigosas – patiekalas, gaminamas iš to, kas liko po švenčių
Nauji metai – nauji atradimai. Nieko naujo pasauliui, nauja tik man.
Dažnai po švenčių lieka, kaip vadinu, mėsgaliukų: vyniotinio gabaliukas, dešrigalis, vištos koks sparnas, anties puskulšis, rūkytos dešrytės sudžiuvęs galiukas…
Gaila išmest, tad prisiminiau-radau bigosą. Prisiminiau, nes esu valgius, bet negaminus. Nors virti tenka ne vieną dieną, bet rezultatas patiko. Tikrai gaminsiu dar ne kartą. Po švenčių, iš to, kas liko.
Kaip gaminti ir receptas čia.
Skanaus!
Eitne.lt: Bigosas – idealus patiekalas po švenčių http://t.co/eX9RYOUa #receptai #idėjanamams #kepiniai #maistas
Nebloga įdėja. Šiek tiek gąsdina tai, kad patiekalą reikėtų gaminti gana ilgai, kaip rašoma, net iki 2 parų. O šiaip man, pagalvojus, kur dėti maisto likučius po švenčių, visų pirma į galvą ateina ispaniškoji paelija arba tiesiog pica. Tiesa, po švenčių aktualu ir atsikratyti per šventes surinktų keletos papildomų kilogramų, o šie valgiai, deja, kaip tyčia, gana kaloringi :)
Tas ilgas laiko tarpas ir mane gąsdino, bet rezultatu likau patenkinta. Ypač vyras :) Na, čia tiems, kam kalorijos neina į kūną :)