16 džiovintų slyvų (galima naudoti ir datules)
3/4 puodelio kokoso drožlių
1 1/2 šaukštelio kakavos miltelių
1 šaukštas cukraus pudros
1 šaukštas kakavos miltelių
24 migdolai
1/2 puodelio nepieniško šokolado čipsų
Slyvas, kokosą suberiame į kombainą, ten pat sudedame 1 1/2 šaukštelio kakavos miltelių. Kapojame, kol pasidaro vientisa, lipni masė. Iškrečiame ją ant maistinės plėvelės, uždengiame plėvele ir išplojame, kad būtų maždaug 2.5 cm storio. Tą išplotą blyną dedame į šaldytuvą 15 minučių.
Cukraus pudrą sumaišome su kakavos milteliais (po vieną valgomą šaukštą), suberiame į lėkštę. Imame po gabaliuką masės, į vidurį įspraudžiame migdolą. Pavoliojame gautą saldainį kakavos ir pudros mišinyje.
Gaunasi 24 vienetai. Dedame į šaldytuvą 5 minutėms.
Tuo tarpu vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpiname šokoladą. Supilame jį į konditerinį maišelį ir papuošiame kiekvieną saldainį.
Galima laikyti dvi dienas kambario temperatūroje, šaldytuve ilgiau.
Skanaus!
Idėja ir nuotrauka iš blog.fatfreevegan.com, nes mano fotoaparatas vis dar atostogauja.
Eitne.lt: Veganiški riešutų ir slyvų #saldainiai http://t.co/tFRotPnk #receptai #migdolai #riešutai #slyvos