Press "Enter" to skip to content

Apelsininiai sausainiai

Foto: Eglė

Kai mes kepame šiuos sausainius (o juos kepame dažnai, ne tik Kalėdoms, nes juos labai mėgstame), mūsų namai taip nuostabiai pakvimpa apelsinais.

Darome iš karto dvi porcijas, nes jei sausainius kepame tik iš vienos, tai per tą patį vakarą nelieka nė trupinėlio rytojaus dienai.

Šiuos sausainius su apelsinų uogienės pertepimu esame kepę dvejopai.

Vienus pirmiausia iškepėme, paskui pertepėme uogiene:

Foto: Eglė

Kitus kepėme jau perteptus uogiene:

Foto: Eglė

Pirmieji gavosi gražesni, antrieji – skanesni.

Nuo to laiko kepame tik jau perteptus apelsinų uogiene sausainius.

Sausainiams reikės:

  • 1 apelsino (tarkuotos žievelės ir 3 valgomų šaukštų sulčių)
  • 250 g sviesto (ištirpinto)
  • 200 g cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 2 trynių
  • 1 kiaušinio
  • 500 g miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 valgomo šaukšto cukraus pudros
  • 450 g apelsinų uogienės

Į ištirptintą sviestą įberkite cukraus. Gerai išmaišykite. Tada įdėkite tarkuotą apelsino žievelę, įpilkite apelsino sultis, nepamirškite druskos, įmuškite kiaušinį ir įdėkite dar du trynius. Viską išmaišykite.

Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir paskui juos pamažu sijokite ant sviesto ir kiaušinių masės.

Tešlą gerai išminkykite ir 3 val. palaikykite šaldytuve.

Paskui iškočiokite tešlą plonai (3 mm) ir formelių pagalba spauskite sausainius. Kas antrą sausainį darykite su skylute (gali būti širdelės ar gėlytės formos).

Dvi sausainių (dar neiškeptų) puseles sutepkite apelsinų uogiene (viršuje ta puselė, kuri su skylute).

Jei sugalvosite pirmiausiai kepti sausainius, paskui juos sutepti, tai pašildykite apelsinų uogienę puode ant ugnies.

Įkaitintoje orkaitėje (160°C) kepkite sausainius 8-12 minučių.

Iškeptus ir atvėsusius sausainius apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!