Press "Enter" to skip to content

Avižinis obuolių pyragas

Šį savaitgalį buvom svečiuose pas sesę. Ji pavaišino įdomiu pyragu su avižiniais dribsniais. Žinoma, pasiklausiau recepto, nes labai mėgstu išmėginti naujoves. Juolab, beveik be baltų miltų. Žinoma, originaliame recepte nebuvo obuolių, o ir cukraus ten pilna stiklinė. Taigi adaptuotas pagal mano skonį sesės avižinis pyragas, kuriam reikės:

4 kiaušinių
4 nubrauktų šaukštų cukraus
4 šaukštų miltų
2 stiklinių avižinių dribsnių (galima naudoti sausus pusryčius su džiovintais vaisiais – tada prireikia maždaug 400 g mišinio, bet nebereiks pridėti džiovintų vaisių)
1 stiklinės džiovintų vaisių – razinų, mirkytų smulkintų abrikosų, slyvų, mango kubelių
apie 150 g tirpinto sviesto (galima naudoti ir aliejų, jeigu mėgstat)
3 šaukštai kakavos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos (nežinau, kodėl jos dedu, bet kai buvau dar vaikas viena močiutė pamokė, kad kur dedi miltus – ten reikia ir druskos)
4 didelių obuolių (nuluptų ir smulkiai supjaustytų) bei gero šaukšto cinamono
 
Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol nebesijaus cukraus kristalų. Įmaišome visus produktus, išskyrus obuolius. Į skardą dedame 2/3 tešlos, tada suberiame obuolius ir apibarstome juos cinamonu ir išdėliojame likusią tešlą.
Kepame maždaug 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
Išėmus iš orkaitės palaikome skardoje 5-10 minučių ir tik tada imame iš jos.
Skanaus!
P.S. Nuotraukų nebus šį sykį – buvo sudorotas akimirksniu.