Šį savaitgalį buvom svečiuose pas sesę. Ji pavaišino įdomiu pyragu su avižiniais dribsniais. Žinoma, pasiklausiau recepto, nes labai mėgstu išmėginti naujoves. Juolab, beveik be baltų miltų. Žinoma, originaliame recepte nebuvo obuolių, o ir cukraus ten pilna stiklinė. Taigi adaptuotas pagal mano skonį sesės avižinis pyragas, kuriam reikės:
4 kiaušinių 4 nubrauktų šaukštų cukraus 4 šaukštų miltų 2 stiklinių avižinių dribsnių (galima naudoti sausus pusryčius su džiovintais vaisiais – tada prireikia maždaug 400 g mišinio, bet nebereiks pridėti džiovintų vaisių) 1 stiklinės džiovintų vaisių – razinų, mirkytų smulkintų abrikosų, slyvų, mango kubelių apie 150 g tirpinto sviesto (galima naudoti ir aliejų, jeigu mėgstat) 3 šaukštai kakavos 1,5 šaukštelio kepimo miltelių žiupsnelis druskos (nežinau, kodėl jos dedu, bet kai buvau dar vaikas viena močiutė pamokė, kad kur dedi miltus – ten reikia ir druskos) 4 didelių obuolių (nuluptų ir smulkiai supjaustytų) bei gero šaukšto cinamono Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol nebesijaus cukraus kristalų. Įmaišome visus produktus, išskyrus obuolius. Į skardą dedame 2/3 tešlos, tada suberiame obuolius ir apibarstome juos cinamonu ir išdėliojame likusią tešlą. Kepame maždaug 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje. Išėmus iš orkaitės palaikome skardoje 5-10 minučių ir tik tada imame iš jos. Skanaus! P.S. Nuotraukų nebus šį sykį – buvo sudorotas akimirksniu.