Press "Enter" to skip to content

Valdorfo salotos su citrinos prieskoniu

Foto iš pipandebby.com

Amerikos virtuvės klasika – Valdorfo salotos (Waldorf Salad – ang.) – buvo sukurtos 1893 niujorkiečio vardu Oscar Tschirky, tuomet dirbusio maître d’hôtel viešbutyje Waldorf Astoria. Šiais laikais beveik kiekviename restorane galima paragauti kokios nors salotų interpretacijos. Tai aplietos majonezu, tai aliejaus ir citrinos sulčių padažu, tai jogurtu.  Jei žiūrėtume autentišką receptą, tai jame rastume tik tris ingriedientus – salierą, obuolius ir majonezą.

Viskas keičiasi.

 

Reikės:

1/2 puodelio pakepintų graikiškų riešutų (juos reikia apie 8 minutes pakepinti 180-200 laipsnių orkaitėje)
2 puodelių suplėšytų salotų lapų
4 didelių ridikėlių, perpjautų pusiau bei supjaustytų plonomis riekutėmis
1 puodelio plonai supjaustyto saliero bei 1/4 puodelio pjaustytų lapų
1 mažos galvutės cikorijos, sukapotos
1/4 puodelio razinų
1 plonai supjaustyto obuolio

 

Padažui:1 šaukštas maltų askaloninių česnakų
1 /2 šaukštelio smulkiai tarkuotų citrinų žievelių
2 šaukštų šviežių citrinos sulčių
1 šaukštas baltojo vyno acto

Bei išplakite –
1/4 puodelio bei 2 šaukštus rapsų aliejaus
2 šaukštus graikinių riešutų aliejaus
1 / 2 šaukštelio maltų kmynų
Druskos ir pipirų

Skanaus!

Pagal pipandebby.com.