Press "Enter" to skip to content

Bananų čipsai arba kai norisi kažko skanaus

Reikės kelių nepernokusių bananų, trupučio cinamono ir cukraus bei daug kantrybės.

Bananus nuplauname, nulupame ir pjaustome plonytėmis riekelėmis. Atpjautus gabaliukus iš karto dedame į kepimo popieriumi išklotą ir truputį aliejumi pateptą skardą.

IMG_2123

Apibarstome bananus cinamonu ir cukrumi.

IMG_2126

Kepame orkaitėje (tiksliau džioviname žemoje temperatūroje, ~100 laipsnių), kol taps traškūs.

IMG_2127

Štai ir viskas – galima valgyti. Tokius čipsus galima gaminti ir iš obuolių ar kitų vaisių – sveikiau negu bulviniai su daug druskos ir konservantų.

IMG_2131

Skanaus!

Idėja iš Mom’smarbles.

3 Comments

  1. mangirde mangirde 2009 08 23

    didelis aciu uz recepta..tikrai turetu buti skanu, ypac vaikams.

  2. Leita Leita 2009 08 23

    Hm… atrodo turėtų būti labai skanu, knieti išbandyti :)

  3. Eitnė Eitnė 2009 08 23

    Pamėginkit, mes antrą skardą kepam :)

Comments are closed.