Nors skamba labai neįprastai, bet duona paprastai pagaminama ir skaniai valgosi. Įtinka daugelio skoniui. Mes rinkomės variantą su alyvuogėmis ir rozmarinu, nors tikriausiai ne blogiau gautųsi su saulėje džiovintais pomidorais ar visai be nieko.
Reikės tešlai:
7 g sausų mielių (vienas pakelis);
1 stiklinės vandens;
2 stiklinių miltų (sumaišiau vieną stiklinę baltų ir vieną rupių kvietinių);
1 arbatinio šaukštelio cukraus;
1 arbatinio šaukštelio druskos;
30 ml alyvuogių aliejaus.
Įdarui:
alyvuogių, rozmarino – naudojau šviežią.
Mieles ištirpiname drungname vandenyje, įdedame šaukštą miltų ir cukrų. Paliekame 10 minučių pastovėti. Sumaišome miltus, druską bei supilame jau paruoštas mieles, viską gerai išmaišome. Suminkome, kad neliptų prie rankų (jei reikia, pridėkite dar miltų). Gautą tešlą dedame į indą, išteptą alyvuogių aliejumi, pridengiame drobiniu rankšluosčiu ir laikome šiltai apie 30 minučių (tešla turėtų pakilti).
Tada perkeliame tešlą į popieriumi išklotą ir aliejumi išteptą skardą. Formuojame ovalų kepaliuką. Prismaigstome alyvuogių, pabarstome rozmarinu ir pašlakstome aliejumi.
Orkaitę įkaitiname iki 250 laipsnių temperatūros ir kepame apie 15 minučių. Galima valgyti ir šiltą.
Skanaus!
Pagal allrecipes.com