
Originalus receptas:
3 puodeliai šviežaus baziliko 1 puodelis alyvų aliejaus 4 česnako skiltelės 1,5 puodelio riešutų permezano sūrioMes iš darbo grįžinėjam vėlai. Tai apie šviežius bazilikus galima pasvajoti. Lentynose likę keli apvytę krapai. Pas močiutę važiuosim tik savaitgalį. Taigi, mūsų Pesto variantas su džiovintais bazilikais:
1 stiklinė alyvuogių aliejaus 1,5 stiklinės graikiškų riešutų 4 skiltelės česnako 100 g „Džiugo” sūrio pusė pakelio džiovinto bazilikoRiešutus supyliau į kombainą ir gerai susmulkinau, tada į kompaniją įmečiau česnaką, sūrį, supyliau aliejų ir… padažas gatavas.
Belieka išvirti makaronų ir juos sumaišyti su keliais šaukštais padažo.
Skanaus!