Press "Enter" to skip to content

Kol dar yra mėlynių…

pie1

Kaip gera, karštą vasaros dieną su dukrelėmis susėst prie stalo, ant kurio garuoja arbata ir kvepia ką tik iškeptas mėlynių pyragas. Kažkaip pyragų savaitė gavos pas mumi – na, bet šiandien kaip ir progą turim – Joriui lygiai keturi mėnesiai. Mėlynes aišku rinkome… turguje, nes su trimis vaikais į mišką nenuvažiuosi. Receptas nesudėtingas, viena kraštietė Supermamos forume pasufleravo.

Tešlai:
100 g sviesto
50 ml cukraus
1 kiaušinis
200 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių

Įdarui:
2 stiklinės mėlynių
3 kiaušiniai
370 g varškės (gerai ištrintos)
100 ml cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus

Tešlos produktus suminkiau. Jos gaunasi nelabai daug, bet pilnai užtenka padaryt „krepšeliui”. Tada į jį suberiau mėlynes.

pie2

Baltymus atskyriau nuo trynių ir išplakiau iki standžių putų. Likusius įdaro komponentus ir trynius sutryniau, kol gavosi homogeninė masė. Tada įmaišiau baltymus ir užpyliau ant mėlynių.

pie3

Orkaitę įkaitinau iki 180  laipsnių ir kepiau pyragą 40 minučių.

pie4
Aišku, tai ne stebuklas, bet kvapas, pasklidęs  namuos, pakėlė iš pokaičio miego dukreles. Vyresnioji Milda ir sako: „Kas turi didelę šeimyną, tas kepa didelį pyragą, o kas turi trumpą šeimyną -kepa mažą”. Taigi skanaus visiems.