Mūsų šeimyna nelabai mėgsta saldžius pyragus, už tai su mėsyte – patys geriausi. Kepame pyragą su vištiena.
Tešlai:
100 g sviesto
375 g miltų
pusė stiklinės vandens
žiupsnelis druskos
Įdarui:
vištienos krūtinėlė
2 paprikos
svogūnas
3 skiltelės česnako
mėgstamų vištienos prieskonių, druskos
Užpilui:
150 g tarkuoto sūrio
5 kiaušiniai
1 stiklinė pieno
Į miltus sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą, truputį druskos, ir maždaug pusę stiklinės vandens. Pilame po truputį, tik tiek, kad galėtume suminkyti. Suminkome ir padedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Paprikas supjaustome stambesniais gabaliukais, svogūną ir česnaką – smulkiai.
Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabaliukais.
Į keptuvę su trupučiu aliejaus sudedame mėsą ir kepame, kol beveik iškeps, tada sudedame daržoves ir dar truputį pakepame.
Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą iškočiojame ir ja išklojame skardos dugną ir šonus. Naudoju „tortinę” skardą, nes lengviau nusiima šonai. Paliekame pastovėti šiltai pusvalanduką.
Ant tešlos tolygiai paskleidžiame įdarą ir užpilame jį kiaušinių-pieno-sūrio plakiniu.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje valandą, pakepę 40 minučių uždengiame folija, kad neapdegtų.
Skanaus!
Šeimynai patiko, siūlome išbandyti ir Jums.
Reiks išbandyti,nes atrodo tai gundančiai.
Ir tikrai nesunku padaryti – sėkmės mėginant ir skanaus valgant.
isbandysiu, nes tikrai atrodo labai skaniai
labai skanus pyragas,o jau kvapas jo…mmmm…. :D as dejau prieskonius tokius i vistiena: druska,pipirai bei kario, aciu eitne uz receptuka ;)
Smagu, kad patiko :) Valgykit į sveikatą. Dar vieno sūraus pyrago receptą įdėsiu, kai prisiruošiu kept :)
Kokia skani idėja pietums . Čia net svečius nustebint galima. Ačiukas Eitnei ;)
Prašom išmėginti ir mums papasakoti ;)
Labai skanus pyragas, beveik kėkvieną savaitę jį gaminame ;)
Labai džiaugiuosi, kad patinka. Jo skonis paprastume ;)
nu man kazkaip nesigavo tas padas. jis labai kietas gavosi :(
Gal miltų per daug?
gal perdaug, tik nelabai zinau kaip pamatuot tuos 375 g miltų.dejau 580ml
Reikėtų maždaug 500 ml ;)
Labai rekomenduoju sita pyragiuka nors mes tiksliai nenusprendem kaip pavadint sita padara bet skonis buvo stulbinantis :D
Smagu, kad išmėginot, Donatai. Džiaugiuosi, kad nors ne kulinarė, bet sugalvoju ne per blogiausiai. Padaras ne padaras, bet valgyt verta :)