Press "Enter" to skip to content

Virtiniai su varške

 

Kaip jau ne sykį sakiau, gaminu tikrai truputį geriau negu fotografuoju. Taigi iliustraciją teko pasiskolinti iš interneto, nes savo nuotraukas sugebėjau sugadinti. Šį sykį iš hello7arts.com. Beje, ten yra ir receptas, gal kas nors norėsite išmėginti.

Jaučiu vienas paprasčiausių ir dažnai gaminamų patiekalų. Varškę mėgsta visi.

Tešla visiškai paprasta – tik miltai ir vanduo. Vandenį naudoju labai karštą, miltus juo užplikau ir paskui suminkau. Maždaug puse kilogramo miltų – stiklinė verdančio vandens. Niekada nematuoju gamindama, nes jei gaunasi per daug virtinių – įmetu į šaldymo kamerą – kaip „išgyvenimo” gaminys.

Varškės įdarą darau taip: 0,5 k varškės, 1 kiaušinis, žiupsnelis druskos, 1 šaukštas miltų ir peletrūnai (šaldytų turiu kameroje). Kitiems vietoj peletrūnų patinka mėtos – skonio reikalas. Aš labiausiai mėgstu su peletrūnais. Iš varškės suformuoju kukuliukus – gaunasi maždaug 12-15 kukuliukų.

Tada formuojam virtinius – išplojame blynelį iš tešlos, gerai užspaudiam ir užsukam – kaip ir kibinus. Vaikystėje, kai nemokėdavau užsukti gražiai – užspausdavau su šakute – gaudavosi tokie nėriniuoti.

Verdam pasūdytame vandenyje 7-10 minučių.

Valgome su grietine.

Skanaus!