Press "Enter" to skip to content

5 būdai atsipalaiduoti ir pailsėti po sunkios darbo dienos

header_spa

Daugumai darbo vieta asocijuojasi su stresu, įtampa ir nerimu. Taigi, turime dvi naujienas – gerą ir blogą.  Bloga žinia ta, kad šioje vietoje mes privalome praleisti mažiausiai aštuonias valandas kasdien, kol atliksime visas mums pavestas užduotis. Gera žinia, kad, dažniausiai, atėjus penktai (šeštai ar septintai) valandai vakaro, mes galime palikti šią streso zoną ir atsipalaiduoti. Grįžę namo, galime pasirinkti įvairius atsipalaidavimo būdus. Jūsų dėmesiui penki patarimai, kaip atsipalaiduoti ir pailsėti po įtemptos darbo dienos.

Susitvarkykite ir patogiai apsirenkite

Išsimaudykite po dušu arba pasinerkite į šiltą, aromatingą vonią. Tai ne tik nuplaus dienos prakaitą ir dulkes, bet kartu ir pašalins įtampą iš jūsų minčių. Baigę vandens procedūras, apsirenkite kuo patogesniais drabužiais ir apavu.

Atsigulkite ir paklausykite muzikos

Rami instrumentinė muzika padės atsipalaiduoti ir pailsėti. Taigi įsitaisykite patogiai lovoje ir pailsėkite. Galite pritemdyti ar netgi visai išjungti šviesą, tuomet ne tik  visas jūsų kūnas, bet ir akys bei mintys, atsipalaiduos. Jus supanti švelni muzika, sukurs ramią atmosferą patalpoje.

Uždekite smilkalus

Natūralūs aromatai yra terapiniai kvapai, kurie padeda jums atsipalaiduoti. Kai lankotės masažo salonuose, dažniausiai jus pasitinka levandų bei mėtų aromatas. Šie dalykai nekainuoja daug, bet padės sukurti jaukią ir ramią atmosferą namuose. Be to smilkalinė, aromatinių aliejų garintuvas gali būti ir dailiu namų akcentu.

Pasmaližiaukite

Pasirinkite maistą, kuris ne tik pripildytų skrandį, tačiau ir suteiktų malonumo. Vaisiai, šokoladas ar desertai puikiai tinka – svarbiausia nepiktnaudžiaukite tuo per dažnai, kad po to nejaustumėte kaltės  dėl papildomų kilogramų ar valios stokos.

Pažaiskite

Jei nepavyksta užmigti, įsijunkite kompiuterį ir paieškokite virtualių pramogų. Video bei internetiniai žaidimai puikiai tinka atsipalaidavimui ir užsimiršimui nuo darbo bei problemų. Žaisdami galite išmėginti ir savo laimę, tam puikiai tinka, kad ir buzzbingo.com, kuris suteiks jums galimybę ne tik atsipalaiduoti, tačiau ir užsidirbti porai puodelių kavos, jei tik fortūna bus jūsų pusėje.

Grįžti namo po darbų visuomet malonu, ypač jeigu jūsų laukia šeimynykščiai, augintiniai.  Aukščiau paminėti būdai padės jums, žymiai maloniau praleisti laiką kartu su šeima po to kai atsipalaiduosite ir pamiršite visus darbus. Dirbdami nepamirškite pasirūpinti sveikata ir poilsiu, sveiku darbo ir laisvalaikio balansu.

Kaip po darbų ilsitės Jūs?