Press "Enter" to skip to content

Šokoladinis Marie pyragas

Belgija labai graži šalis ir man patinka ten nuvykti. Ne tik dėl vaizdų, bet ir dėl malonių prisiminimų bei draugų, kuriuos ten sutikau. Viena iš jų – Marie. Kaip tik tvarkiau receptus ir radau jos užrašytą receptą. Skanus kepinys savaitgaliui – nesausas, sodraus kvapo ir skonio. Siūlom ir Jums. Prisiminiau vieną mintį – devyni iš dešimties žmonių mėgsta šokoladą, o kiti nesako visos tiesos. Taigi.

Receptas paprastas (9 porcijoms):

150 g sviesto
200 g tamsaus juodo šokolado
150 g cukraus
3 kiaušiniai
50 g miltų

1. Sviestą palikti kambario temperatūroje, kad būtų minkštas.

2. Šokoladą sulaužyti gabaliukais ir ištirpinti (geriausiai karšto vandens vonelėje).

3. Cukrų išsukti su sviestu iki baltumo.

4. Įmušti vieną kiaušinį, suberti 1/3 miltų ir viską gerai išsukti. Taip kartoti dar du sykius, kol kiaušiniai ir miltai bus išplakti.

5. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.

6. Į tešlą įmaišyti ištirpintą šokoladą. Gerai išmaišyti.

7. Supilti į sviestu ir miltais pabarstytą apvalią skardą.

8. Kepti 15-20 minučių. Neleiskite sudžiūti, jis turi likti purus, o ne sausas.

9. Išimti iš skardos, leisti atvėsti.

Skanaus!

2013-01-25 19.51.42

2 Comments

  1. Irma Irma 2013 02 07

    Norejau kewpti pyraga koleges gimtadieniu, betnepasitikiu – miltu sitiek mazai – tik 50 gramu(sic!)ir kepimo milteliu nedeta

    • Eitnė Eitnė 2013 02 08

      Drąsiai mėginkite – užtenka tų miltų ir nereikia jokių kepimo miltelių ;)

Comments are closed.