Belgija labai graži šalis ir man patinka ten nuvykti. Ne tik dėl vaizdų, bet ir dėl malonių prisiminimų bei draugų, kuriuos ten sutikau. Viena iš jų – Marie. Kaip tik tvarkiau receptus ir radau jos užrašytą receptą. Skanus kepinys savaitgaliui – nesausas, sodraus kvapo ir skonio. Siūlom ir Jums. Prisiminiau vieną mintį – devyni iš dešimties žmonių mėgsta šokoladą, o kiti nesako visos tiesos. Taigi.
Receptas paprastas (9 porcijoms):
150 g sviesto 200 g tamsaus juodo šokolado 150 g cukraus 3 kiaušiniai 50 g miltų1. Sviestą palikti kambario temperatūroje, kad būtų minkštas.
2. Šokoladą sulaužyti gabaliukais ir ištirpinti (geriausiai karšto vandens vonelėje).
3. Cukrų išsukti su sviestu iki baltumo.
4. Įmušti vieną kiaušinį, suberti 1/3 miltų ir viską gerai išsukti. Taip kartoti dar du sykius, kol kiaušiniai ir miltai bus išplakti.
5. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
6. Į tešlą įmaišyti ištirpintą šokoladą. Gerai išmaišyti.
7. Supilti į sviestu ir miltais pabarstytą apvalią skardą.
8. Kepti 15-20 minučių. Neleiskite sudžiūti, jis turi likti purus, o ne sausas.
9. Išimti iš skardos, leisti atvėsti.
Skanaus!
Norejau kewpti pyraga koleges gimtadieniu, betnepasitikiu – miltu sitiek mazai – tik 50 gramu(sic!)ir kepimo milteliu nedeta
Drąsiai mėginkite – užtenka tų miltų ir nereikia jokių kepimo miltelių ;)